TomTom v.s. de Politie

“The ground-breaking GPS vs. Radar case has been decided and, much to the chagrin of perpetual speeders like myself, the Sonoma County Superior Court has ruled that 17-year-old Shaun Malone was guilty of speeding.”

(bron)

Niet dat een uitspraak van een Amerikaanse rechter enige invloed heeft op de situatie in Nederland, maar je kun het altijd wel aan de VS overlaten om als eersten ergens een rechtszaak over te beginnen. Hier ging het over een jongeman (17 pas overigens!) die volgens zijn GPS ontvanger niet te hard reed, maar volgens het radar pistool van de politie wel.
Blijkt dat de interval van 30 seconden die de GPS tracker gebruikte te hoog was. Vind ik ook overigens, want als je een beetje leuke tracks op een kaart wilt laten zien dan is 10 seconden tussen metingen veel beter. Dat is waar ik hem op heb staan. :-)