Geld verdienen door het niet vertonen van advertenties?

adsense - Klik voor grotere versie
“Automattic is reaping the rewards for years of hard work. Automattic is the company behind comment spam filter Akismet and WordPress.com, and of course the magnificent open source blogging software started by Matt Mullenweg. But how do they make money from their free blog hosting service? The answer: like everybody else – Google Adsense. Still you probably have never seen a single ad on their pages… Here’s how they do it”

(bron)

Hmmm, intrigerende post bij Pascal van Hecke over de wijze waarop het bedrijf achter de gratis WordPress hosting geld verdiend met Google Adsense.
En het hele bericht gaat eigenlijk alleen over de wijze waarop ze er voor zorgen dat je géén advertenties te zien krijgt. En eerlijk is eerlijk, ik heb serieus moeite moeten doen om de advertenties te zien te krijgen op de site die Pascal als voorbeeld gebruikt.

Nou heb ik hier op het weblog niet van die geavanceerde mechanismen die Google Adsense advertenties verbergen voor regelmatige bezoekers of gebruikers van Firefox. Mijn stelregel is dat ik me er in ieder geval zelf niet aan moet storen (ik ben regelmatige bezoeker én gebruik Firefox) en klachten van jullie over de advertenties zouden natuurlijk ook een reden kunnen zijn om ze te verwijderen.

Maar ik ga er zelf eigenlijk altijd vanuit dat iemand alleen op zo’n advertentie klikt als het een interessante advertentie is (graag ook niet om andere redenen er op klikken, daar houdt Google absoluut niet van!). En waarom zou ik ze dan niet laten zien aan je als je hier vaak terug komt?

Ik vind twee polls in dezelfde week wat veel van het goede, dus daarom gewoon de vraag met de comments als reactiemogelijkheid: wat vind jij van Adsense advertenties? Storend of niet? Klik je er wel eens op?
(hoeft dan niet eens specifiek over de site hier te gaan).

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
Fred Zelders
13 jaren geleden

Ik vind sommige Adsense advertenties storend. Met name de grote beeld-advertenties kunnen je aardig afleiden (en dus storen) van waar je voor ‘gekomen bent’.

Met de tekstadvertenties heb ik niet echt moeite, mits er niet te veel op een pagina staan.

Zo af en toe vind ik het ook wel prettig want de teksten in die advertenties inspireren soms bij de zoektocht naar andere zoektermen :-)
Heel sporadisch klik ik op eentje door, om dezelfde reden.

WoW!ter
13 jaren geleden

Ik zal me er niet aan storen. Heb ze zelf op een site wel, maar mijn andere niet. Ik zie het meer als een methode om fysieke kosten van een eigen domein quite te spelen en dat lukt net aan. Dat een uit de hand gelopen hobby tijd kost begrijpelijk, maar wanneer de andere kosten een beetje gedekt kunnen worden is dat mooi meegenomen.

Jeroen Bakker
13 jaren geleden

Mij stoort het niet en het is logisch dat ze er zijn, dus ze hoeven zeker niet weg wat mij betreft. Maar eerlijk gezegd heb ik er een blinde vlek voor, want pas na de quote over Automattic viel me op dat er Ads naast stonden. Ik ben dus bang dat ik er nog nooit op geklikt heb en je dus geen geld heb opgeleverd…

Marc
13 jaren geleden

Nee, niet storend, mits niet overheersend. Als ik op een advertentie van iemand klik, doe ik dat om 2 redenen: ik ben werkelijk nieuwsgierig naar de link die erachter zit, of, en dat is misschien voor sommigen een wat merkwaardige motivatie, ik vind een bepaald artikel zo sterk dat ik het "beloon" met een klik op een advertentie. Ik zie het dan als het leveren van een kleine bijdrage, bijvoorbeeld als tegemoetkoming voor de hostingkosten. In dat geval beschouw ik het als een wederdienst: ik ben als lezer tevreden over een goed artikel en kan met die informatie weer wat doen, en de schrijver ontvangt er zo een kleine vergoeding voor. Uiteraard is dit niet de insteek van Google en van de adverteerder.