TomTom v.s. de Politie

 Gepubliceerd door om 07:25  Hardware
nov 222007
 
“The ground-breaking GPS vs. Radar case has been decided and, much to the chagrin of perpetual speeders like myself, the Sonoma County Superior Court has ruled that 17-year-old Shaun Malone was guilty of speeding.”

(bron)

Niet dat een uitspraak van een Amerikaanse rechter enige invloed heeft op de situatie in Nederland, maar je kun het altijd wel aan de VS overlaten om als eersten ergens een rechtszaak over te beginnen. Hier ging het over een jongeman (17 pas overigens!) die volgens zijn GPS ontvanger niet te hard reed, maar volgens het radar pistool van de politie wel.
Blijkt dat de interval van 30 seconden die de GPS tracker gebruikte te hoog was. Vind ik ook overigens, want als je een beetje leuke tracks op een kaart wilt laten zien dan is 10 seconden tussen metingen veel beter. Dat is waar ik hem op heb staan. :-)

 Reacties uitgeschakeld voor TomTom v.s. de Politie  Tags:
nov 222007
 
adsense - Klik voor grotere versie
“Automattic is reaping the rewards for years of hard work. Automattic is the company behind comment spam filter Akismet and WordPress.com, and of course the magnificent open source blogging software started by Matt Mullenweg. But how do they make money from their free blog hosting service? The answer: like everybody else – Google Adsense. Still you probably have never seen a single ad on their pages… Here’s how they do it”

(bron)

Hmmm, intrigerende post bij Pascal van Hecke over de wijze waarop het bedrijf achter de gratis WordPress hosting geld verdiend met Google Adsense.
En het hele bericht gaat eigenlijk alleen over de wijze waarop ze er voor zorgen dat je géén advertenties te zien krijgt. En eerlijk is eerlijk, ik heb serieus moeite moeten doen om de advertenties te zien te krijgen op de site die Pascal als voorbeeld gebruikt.

Nou heb ik hier op het weblog niet van die geavanceerde mechanismen die Google Adsense advertenties verbergen voor regelmatige bezoekers of gebruikers van Firefox. Mijn stelregel is dat ik me er in ieder geval zelf niet aan moet storen (ik ben regelmatige bezoeker én gebruik Firefox) en klachten van jullie over de advertenties zouden natuurlijk ook een reden kunnen zijn om ze te verwijderen.

Maar ik ga er zelf eigenlijk altijd vanuit dat iemand alleen op zo’n advertentie klikt als het een interessante advertentie is (graag ook niet om andere redenen er op klikken, daar houdt Google absoluut niet van!). En waarom zou ik ze dan niet laten zien aan je als je hier vaak terug komt?

Ik vind twee polls in dezelfde week wat veel van het goede, dus daarom gewoon de vraag met de comments als reactiemogelijkheid: wat vind jij van Adsense advertenties? Storend of niet? Klik je er wel eens op?
(hoeft dan niet eens specifiek over de site hier te gaan).