Bedank je eerste reageerder eens… – 2007 editie

Bedank je eerste reageerder eens... - Klik voor grotere versie

Het is weer tijd voor de jaarlijkse “Bedank je eerste reageerder eens…” dag! Je kunt de editie 2006 en editie 2005 natuurlijk ook nog online vinden.
Vandaag pas?
Ik weet het, ik loop hiermee nu één dag uit de pas met het Citizen of the Month weblog, maar ik zal straks uitleggen waarom dat zo is.

Mijn eerste reageerder en alle daarna
Mijn eerste reageerder ooit was Jerôme Zijderveld. Helaas is het ook bij die ene reactie gebleven en ik heb hem daarna hier in ieder geval niets meer van hem gehoord.
En daarom had ik vorig jaar al besloten om het wat breder te trekken en ook alle andere reageerders te bedanken voor die 2564 reacties op de nu in totaal 3320 berichten hier op het weblog. Dat zijn 746 nieuwe berichten en 703 nieuwe reacties in 2007.

Vorig jaar werd gevraagd naar een top 10 van reageerders, die heb ik ook dit jaar proberen samen te stellen. Dat vergde ook nu wat handmatig telwerk omdat niet iedereen altijd dezelfde (spelling van zijn/haar) naam gebruikt bij het reageren. Dat is ook helemaal niet erg, maar mocht je het gaan natellen en er ergens een verschil van een of twee tegen komen, dan weet je waarom. Vorig jaar heb ik een top 7 gemaakt (weet eigenlijk niet waarom), nu heb ik maar gewoon tot 10 doorgeteld.

Net als vorig jaar wordt het lijstje (zie hierboven) aangevoerd door Michel Duijvestijn. Willem Karssenberg is een paar plaatsen gestegen en voert de lijst aan als het gaat om aantal reacties geplaatst in 2007.

Alle reageerders bedankt!
Maar het gaat helemaal niet om die top 10. Het gaat om jullie allemaal. Want ook als je maar 1 reactie of een paar reacties geplaatst hebt wil ik zeggen: “Leuk dat je er bent en wat van je laat horen!“. Thanksgiving
“Thank Your First Commenter Day” is een initiatief dat ik tegen kwam op het Citizen of the Month weblog. Daar, in de VS, valt het bedanken van je eerste reageerder samen met het jaarlijkse Thanksgiving feest. In tegentelling tot bijvoorbeeld Kerstmis, valt Thankgiving niet altijd op dezelfde datum.

Omdat in Nederland Thankgiving geen enkele betekenis heeft heb ik daarom besloten om voortaan elk jaar op 23 november de “Bedank je eerste reageerder eens…” dag te houden en hier op mijn weblog aandacht te besteden aan mijn eerste reageerder en alle reageerders die daarop volgden.
Dat betekenen dat dat dus (zoals nu) uit de pas gaat lopen met de dag waarop dat in de VS gebeurt. Maar dat lijkt mij in ieder geval geen probleem.

Dat doen we vandaag overigens ook al, want het is nu Black Friday de officiële start van het kerstinkopen-seizoen. En daar wil ik al helemaal niet aan mee doen. Met twee jonge kinderen stellen we dat hier absoluut uit tot 6 december als de Sint weer naar huis is. Als je het dan toch over tradities hebt….

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jeroen v B
Jeroen v B
14 jaren geleden

Hé maar dat is leuk. Ik ben dit jaar gewoon de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst.

Alleen weet ik sinds het edubloggersdinner niet meer of dat wel zo positief is als ik de quote van marina mag aanhalen http://twitter.com/Polledemaagt/statu… ) ;)
Wel leuk om mijn compost rating bij uit te zoeken: http://www.karssenberg.nl/weblog/2007

Pierre
14 jaren geleden

LOL, tja, wat moet ik daar op zeggen. "Wie de schoen past…" wellicht? ;-)

Ik recyclen zo veel mogelijk maar voor een echte compost hoop is mijn tuin eigenlijk wat klein, dus bijhouden hoe die ratio is gaat me niet lukken. Ik verwacht overigens wel dat ik wat dat betreft een rating heb van < 1. Al was het maar omdat ik juist vaak reageer op iets in de vorm van een eigen blogpost.