nov 232007
 
Trigger Happy - Klik voor grotere versie
“As a follow-up to my post on Amazon’s crippled and hideous Kindle, and the discussion at Mark Pilgrim’s place, I thought I’d try an experiment, and give away for free an ‘ebook’ version of my first book, Trigger Happy, with no ‘digital rights management’ whatsoever. It’ll work on anything that can read a PDF.”

(bron)

Ik zal de discussie over wat ik van De Amazon Kindle laten tot de EduKast aflevering van a.s. zondag (als je daar jouw eigen mening bij wilt laten horen dan kan dat, stuur dan even een mail, een MP3-bestand of spreek een voicemail in via 0493-712007). Maar in het kader van “tijdelijk gratis, maak er gebruik van” wilde ik je wél even wijzen op de actie van Steven Poole die tijdelijk een PDF-versie van zijn boek Trigger Happy online gezet heeft. Hij geeft niet aan hoe lang hij dat doet, dus sla nu even een kopie op voordat hij weer weg is. Formeel is het overigens zo dat ik mijn kopie ook nadat Steven zijn exemplaar verwijderd heeft gewoon hier ter download mag aanbieden, maar ik neem aan dat hij ook gewoon wil weten (aantonen) hoeveel belangstelling er voor zo’n download is. Dus daarom link ik ook naar zijn post hierover in plaats van de PDF zelf.
Ik heb het boek nog niet gelezen, het is op een gewone laptop ook niet zo heel gemakkelijk te lezen omdat hij voor A5 is opgemaakt. Dat betekent dus dat je het op een iLead, een Tablet PC of een LCD monitor met draai functie beter kunt lezen.

nov 232007
 
Gratis - Klik voor grotere versie

Ik weet dat het bericht al een paar dagen bij Willem online staat, maar omdat ook daar zo af en toe nog getwijfeld werd over het nut ervan wil ik het hier ook nog wel een keer benadrukken:
Als je PC gebruiker bent en geen geld hebt voor een volledige of educatieve licentie van Camtasia Studio, maak dan nu gebruik van de actie die hier beschreven wordt!

Ik heb zelf met versie 3 gewerkt (was de eerste die we gekocht hebben) en hoewel versie 4 en versie 5 de nodige nieuwe features geïntroduceerd hebben was ook versie 3 (die je nu dus helemaal gratis en voor niks ter beschikking kunt krijgen!) al een product dat alternatieven als het altijd gratis beschikbare camstudio ver achter zich laat.

Mocht je later willen upgraden dan worden projecten gemaakt met deze versie ook in de nieuwe versie gelezen en de upgrade van deze versie naar versie 5 is nog net iets goedkoper dan een gewone educatieve licentie voor versie 5.
Dus waar wacht je nou nog op? Downloaden! En dan natuurlijk links naar je screencasts naar mij sturen! ;-)

1100+

 Gepubliceerd door om 06:42  Algemeen
nov 232007
 
RSS 1100 - Klik voor grotere versie

Om een andere traditie voort te zetten: de groei in RSS subscribers blijft gestaag door gaan, ik ben nu de 1100 gepasseerd. Opvallend is overigens dat het “reach” cijfer dat Feedburner voor de afgelopen 7 dagen oplepelde veel lager was dan de vorige keer, namelijk 150 tegen 200 – 277 de vorige keer.

Ik ga daar, net als bij het aantal genoemd bij de RSS, maar even geen conclusies aan proberen te hangen en het gewoon even registreren zodat ik trends kan proberen te herkennen.
Bij deze schakel ik overigens ook over op een wat grotere stap voordat ik hier weer een post aan wijdt. Dus pas bij 1500 of zo zul je me hier weer over horen.

nov 232007
 
Bedank je eerste reageerder eens... - Klik voor grotere versie

Het is weer tijd voor de jaarlijkse “Bedank je eerste reageerder eens…” dag! Je kunt de editie 2006 en editie 2005 natuurlijk ook nog online vinden.
Vandaag pas?
Ik weet het, ik loop hiermee nu één dag uit de pas met het Citizen of the Month weblog, maar ik zal straks uitleggen waarom dat zo is.

Mijn eerste reageerder en alle daarna
Mijn eerste reageerder ooit was Jerôme Zijderveld. Helaas is het ook bij die ene reactie gebleven en ik heb hem daarna hier in ieder geval niets meer van hem gehoord.
En daarom had ik vorig jaar al besloten om het wat breder te trekken en ook alle andere reageerders te bedanken voor die 2564 reacties op de nu in totaal 3320 berichten hier op het weblog. Dat zijn 746 nieuwe berichten en 703 nieuwe reacties in 2007.

Vorig jaar werd gevraagd naar een top 10 van reageerders, die heb ik ook dit jaar proberen samen te stellen. Dat vergde ook nu wat handmatig telwerk omdat niet iedereen altijd dezelfde (spelling van zijn/haar) naam gebruikt bij het reageren. Dat is ook helemaal niet erg, maar mocht je het gaan natellen en er ergens een verschil van een of twee tegen komen, dan weet je waarom. Vorig jaar heb ik een top 7 gemaakt (weet eigenlijk niet waarom), nu heb ik maar gewoon tot 10 doorgeteld.

Net als vorig jaar wordt het lijstje (zie hierboven) aangevoerd door Michel Duijvestijn. Willem Karssenberg is een paar plaatsen gestegen en voert de lijst aan als het gaat om aantal reacties geplaatst in 2007.

Alle reageerders bedankt!
Maar het gaat helemaal niet om die top 10. Het gaat om jullie allemaal. Want ook als je maar 1 reactie of een paar reacties geplaatst hebt wil ik zeggen: “Leuk dat je er bent en wat van je laat horen!“. Lees verder….