Podcast met geur

 Gepubliceerd door om 10:11  Algemeen
nov 192007
 
Podcast met geur

Ik zit naar aflevering 256 van GBTV te kijken in de trein. Demo van expresso apparaat door Calli. Komt op dat moment een meneer met een verse kop koffie langs…video met geur!

nov 192007
 

Morgen verzorg ik de opening van de ULO Studiedag ICT van het Onderwijscentrum VU in Amsterdam. Ter voorbereiding heeft de organisatie een aantal aanvullende materialen rondgestuurd naar de deelnemers. Ook ik had bij het voorbereiden van de opening (ik zal de presentatie morgen online gooien) een hoeveelheid sites en pagina’s tegen. Daarom heb ik even een wiki-pagina aangemaakt. Ik heb de site even helemaal open gegooid, dus mocht je er links of vragen aan willen toevoegen dan kan dat dus.

Een van de bronnen waar door de organisatoren naar verwezen wordt is ‘Leren van jongeren‘ (PDF) van Wim Veen en Frans Jacobs.
In hoofdstuk 2 van dat boekje wordt een typering gegeven van de net-generatie.

Ik wil nog even niet ingaan op de vraag hoe ik daar over denk, maar ik wilde wel even een korte vraag uitzetten:

Herken je het geschetste beeld van de net-generatie?

Keuze Stemmen %
Ja, ik kom ze regelmatig tegen 14 66.7
Nee, wat een onzin ook 4 19
Who cares? 3 14.3
Totaal aantal stemmen:21

[de poll is inmiddels gesloten]
Ik zal de vraag morgenvroeg ook stellen aan de aanwezigen en dan ook mijn mening hierover geven (is wellicht niet eens wat je zou verwachten). Daarna zal ik natuurlijk daar ook hier weer over schrijven.

nov 192007
 
“It’s already all a blur. 26 cities. 6 weeks. 2913 attendees. $160,000. 23 hotels, one Cambridge college, one British library, and a ‘Sociëteit Het Meisjeshuis.’ (‘Gesundheit!’)”

(bron)

Interessante post door Joel Spolsky, software ontwikkelaar uit New York. Hij heeft inmiddels ruime ervaring met het, verspreid over de hele wereld, demonstreren van een softwareprogramma (FogBugz). Hij legt uit hoe je de impact daarvan kunt optimaliseren.
Er waren twee redenen waarom deze post me bijbleef: ten eerste merk ik dat je als je een demo ziet (ik tenminste wel) heel gevoelig bent voor een aantal van de zaken die hier genoemd worden. Mijn verwachtingen van de ‘professionaliteit’ van een demo zijn door de jaren heen gegroeid. En de post maakt heel tastbaar wat die ‘professionaliteit’ dan behelst.

En daarnaast natuurlijk de vraag: als we nou eens op zo’n zelfde manier naar de inhoud en facilitering van onze ‘colleges’ keken? Hoe goed zijn wij daar in het creëren van een behoefte bij onze studenten/leerlingen?

Kruistocht In Spijkerbroek

 Gepubliceerd door om 07:05  Film en Boek
nov 192007
 

Kruistocht In Spijkerbroek Kruistocht In Spijkerbroek Ik had het boek van Thea Beckman nooit gelezen, was dus wel nieuwsgierig naar de film. Het verhaal is zeker niet slecht, op een aantal punten maakt de film zijn 12 jaar en ouder rating overigens zeker wel waar, het is geen kinderfilm.
Maar Nederlanders die Engels spreken blijft toch raar aanvoelen. En een film beginnen met een wedstrijd waarbij het Nederlands elftal met 1-0 van België verliest? Welk jaar was dat?
Het einde riekt overigens naar een deel 2 maar ik neem aan dat dat er niet van komt.

Chaos

 Gepubliceerd door om 06:56  Film en Boek
nov 192007
 

Chaos Chaos Chaos is een film met Wesley Snipes en Jason Statham (o.a. Transporter 1 en 2). De film lijkt in het begin heel erg op Inside Man, maar gezien de release data zal dat wel net andersom zijn. Het heeft ook wat weg van Die Hard, maar dan blijft Jason veel netter in het pak (eigenlijk zoals hij bij Transporter ook altijd deed). Al met al een actiefilm die best aardig is, maar je niet vreselijk lang zal bijblijven.

p.s. het script bij Bol.com om links met afbeeldingen te maken lijkt stuk te zijn, dus daarom maar even zo.