sep 242007
 
RADAR - Klik voor grotere versie

Afgelopen weekend, toen ik met Lijit aan de slag was kwam ik ook bij dit bericht op MYBLOG. Hij schreef over “the magic funnel” als strategie om nieuwe gebruikers te krijgen voor je site of dienst. Hij was erg te spreken over de wijze waarop Lijit dat deed, en inderdaad, het gaat heel erg vanzelf. Je hebt al gezien wat je krijgt en besloten dat je dit wel wilt testen lang voordat je een gebruikersnaam moet invullen.
En hoe het dus niet moet
Hoe anders gaat dat bij MetaRADAR. Ik kwam er via Mashable en werd getrokken door de mooie layout en was nieuwsgierig naar die alles-in-een applicatie.
De website ziet er mooi uit, een strakke layout die erg aan Mac OS X doet denken.

Nadat ik de tour doorlopen had, wilde ik gaan downloaden. Maar ik kwam van een koude kermis thuis. Ja, het staat inderdaad op de Mashable website, maar het is toch wel een koude douche als je helemaal klaar bent voor het downloaden en je krijgt de melding dat je maar eventjes Internet Explorer moet gebruiken. Hoe snel kun je als startup je potentiële klant wegjagen.

Sketchcast.com

 Gepubliceerd door om 19:49  Tools
sep 242007
 

Afgelopen augustus schreef ik over Sketchcasting. Willem Karssenberg ging er mee aan de slag, hij heeft namelijk een los tablet voor zijn laptop (ik nog steeds niet) en hij maakte een, twee, drie, vier sketchcasts.
Ik ben er eigenlijk nog niet aan toegekomen om het met het digitaal schoolbord dat in ons lab hangt uit te proberen, maar ik heb nu niet eens meer de smoes dat ik er de juiste software niet voor heb. Want er is nu Sketchcast.com.

Hoe werkt Sketchcast.com?
Heel eenvoudig: je maakt er een gratis account aan door het invullen van wat gegevens.
Je klikt op de “create” link boven in beeld.
Je klikt op “start recording” en begint te praten en/of te tekenen.
Na het opnemen kun je het resultaat bekijken en als je tevreden bent bewaren.
Het resultaat kan dan eenvoudig in een andere webpagina geplakt worden.

Met een muis blijft het knudde, maar als je een tablet PC hebt, een digitaal schoolbord of zo’n losse tablet dan kun je meteen aan de slag. Eens kijken wanneer zo’n tablet bij de Lidl of Blokker in de aanbieding komt.

Hiteker XDV-910

 Gepubliceerd door om 18:35  Hardware
sep 242007
 
Hiteker XDV-910

Normaal gesproken is het Willem die de laatste nieuwtjes heeft over koopjes bij de Blokker. Maar omdat mijn fototoestel betere filmpjes maakt dan zo’n Aiptek ben ik daar nooit aan toegekomen. Vandaag ben ik echter toch maar even net voor sluitingstijd binnen gelopen voor een Hiteker XDV-910.
Voor het luttele bedrag van 29 euro en 95 cent krijg je een heel compacte DVD speler die ook DivX, XviD, ondertitels, gewone DVDs, MP3’s, JPG’s, MPG’s etc. afspeelt inclusief eventuele ondertitels die je via SRT bijvoegt.
Op de foto zie je hem staan op onze antieke SAMSUNG SV-DVD1E die stilletjes aan kritisch wordt als het gaat om het lezen van DVD’s en sowieso geen DivX en XviD afspeelt. Erboven zie je de UPC Mediabox, ook een stuk groter.
De Hiteker heeft geen display (niet nodig ook) én een knop waarmee je hem helemaal uit zet.

Veel meer foto’s en details over wat hij allemaal afspeelt kun je vinden bij dit bericht op tweakers.net. En ik moet bekennen dat de positieve reacties daar er voor gezorgd hebben dat ik me over mijn laatste twijfels gezet heb.

Een snelle test liet zien dat hij in ieder geval alles afspeelt wat ik had liggen. En dat betekent dat ik nu niet meer mijn laptop hoef aan te sluiten als ik een DVD met DivX of XviD bestanden wil afspelen.
Jammer is natuurlijk dat er geen upscaling plaats vindt, maar ja, wat verwacht je ook voor nog geen 30 euro.

 Reacties uitgeschakeld voor Hiteker XDV-910  Tags:

Moet ik me zorgen gaan maken?

 Gepubliceerd door om 06:39  Algemeen
sep 242007
 
Defamation - Klik voor grotere versie

Voerde ik vanochtend nietsvermoedend een ego-search uit op Google, zie ik opeens deze tekst staan onder aan de pagina met zoekresultaten: “Als reactie op een juridisch verzoek dat Google heeft ontvangen zijn 2 resultaten van deze pagina verwijderd. Indien gewenst kunt u meer over het verzoek lezen op ChillingEffects.org.
Op die betreffende website staat niet veel meer info: “Dutch defamation complaint to Google. The notice is not available.”

Ik heb defamation opgezocht:

“In law, defamation is the communication of a statement that makes a false claim, expressly stated or implied to be factual, that may harm the reputation of an individual, business, product, group, government or nation.”

(bron)

en vraag me nu dus wel af welke pagina’s, waar mijn naam blijkbaar in voor komt nu verwijderd zijn op basis hiervan én of ik daarbij slachtoffer/onderwerp of dader/veroorzaker was.
Met andere woorden: is er een probleem voor me opgelost of moet ik me juist zorgen gaan maken?