Moet ik me zorgen gaan maken?

Defamation - Klik voor grotere versie

Voerde ik vanochtend nietsvermoedend een ego-search uit op Google, zie ik opeens deze tekst staan onder aan de pagina met zoekresultaten: “Als reactie op een juridisch verzoek dat Google heeft ontvangen zijn 2 resultaten van deze pagina verwijderd. Indien gewenst kunt u meer over het verzoek lezen op ChillingEffects.org.
Op die betreffende website staat niet veel meer info: “Dutch defamation complaint to Google. The notice is not available.”

Ik heb defamation opgezocht:

“In law, defamation is the communication of a statement that makes a false claim, expressly stated or implied to be factual, that may harm the reputation of an individual, business, product, group, government or nation.”

(bron)

en vraag me nu dus wel af welke pagina’s, waar mijn naam blijkbaar in voor komt nu verwijderd zijn op basis hiervan én of ik daarbij slachtoffer/onderwerp of dader/veroorzaker was.
Met andere woorden: is er een probleem voor me opgelost of moet ik me juist zorgen gaan maken?

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Bram
Bram
14 jaren geleden

Ik weet niet hoe je het voor elkaar hebt gekregen maar het is er nu nog 1 bij mij ;-)

Carl
Carl
14 jaren geleden

En nu zelfs geen een meer. Hoe heb je dit voor mekaar gekregen Pierre?

Pierre
14 jaren geleden

Hé dat is gek, ze zijn inderdaad allebei weg. Ik heb geen idee welke twee resultaten er eerst niet getoond werden en dus ook niet of die nu wél weer getoond worden. Overigens wel een interessante site dat Chilling Effects

peacepalacelibrary
peacepalacelibrary
14 jaren geleden

Raar dat men het heeft over een Dutch defamation complaint, terwijl er op de site wordt gezegd dat alle informatie gebaseerd is op Amerikaans recht.

Willem
14 jaren geleden

Maar waarom zou je Pierre Gorissen invoeren bij het ego-searchen?
Alleen Pierre is voldoende!
Met alleen Willem moet ik nog concurreren met Willem I, Willem II, Willem Holleeder en Willem Wever :-)

Ed
Ed
14 jaren geleden

Hoi,
Ik heb hier laatst ook mee te maken gehad. Iemand heeft met behulp van dit bedrijf al 27 sites zover gekregen dat zij uit google zijn verwijderd.

Interessant in dit kader is een recent artikel in NRC: eerste hulp voor egosurfers.
http://www.nrc.nl/media/article767259
Als je meer wilt weten mail je me maar Pierre!

Pierre
14 jaren geleden

@Willem: Ja, maar dan kan ik meteen ook met Pierre Gorissen in blogs zoeken. ;-)

@Ed: interessant artikel inderdaad, maar dat is toch een andere bedrijf? En ik ben nog niet mijn best aan het doen om uit Google te komen. Er staan gelukkig nog geen dingen online waarvan ik dat niet zou willen.