Zoeken via Lijit

Lijit

Via een tweet van Don Crowley over hoe Technorati ook bij hem geen updates meer ziet (bij mij nu ook al 109 dagen niet meer), kwam ik bij Lijit. Don noemde Lijit als een plek waar Technorati-gebruikers naar toe uitweken.

Ik vind niet dat Lijit en Technorati directe concurrenten zijn, al hebben ze allebei opties die vergelijkbaar zijn, zoals het laten zien van relaties en links tussen blogs, zoekmogelijkheden en zo. Maar Lijit richt zich veel meer op zoeken (en doet dat ook in recente berichten in mijn geval) en levert daar statistieken over. Technorati is weer veel beter in het laten zien van wat anderen zeggen over een weblog.

Installatie van Lijit is redelijk simpel: je geeft een URL van je weblog door, voegt eventueel nog andere bronnen door waar in gezocht mag/moet worden, maakt een account aan, kiest wat opties voor opmaak etc en voegt de resulterende javascript tag toe aan je pagina.

Omdat de in Nucleus ingebakken zoekoptie net zo vaak geen goed resultaat geeft als wel, heb ik de zoekoptie rechtsboven op de voorpagina in ieder geval tijdelijk even vervangen door de Lijit zoekoptie.
Geen idee of hij daar blijft, hangt af van de betrouwbaarheid van de service, mijn eigen indruk van de zinvolheid van de resultaten die het oplevert én natuurlijk jullie reacties.
Vind je het top of flop, laat het dan in ieder geval even weten in de reacties of via de mail.

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Pascal Van Hecke
Pascal Van Hecke
13 jaren geleden

Lijit is niets anders dan een (heel knap) herverpakte Google Custom Search, waarbij zij de opbrengsten van je "Google Adsense for Search" in ruil krijgen voor die service (leuke widget, makkelijk doorzoeken van je netwerk, statistieken).

Pierre
13 jaren geleden

Het was me inderdaad opgevallen dat ze gebruik maken van Google Custom Search.
Als het uiteindelijk niet meer blijkt te bieden dan een leuke schil dan wordt het waarschijnlijk geen blijvertje.

Fred Zelders
13 jaren geleden

Niet helemaal correct Pascal!

Ik vind Lijit een aardige optie voor een zoekmogelijkheid in je eigen resources (blog, del.icio.us, flickr, furl, etc etc).
Heldere layout: "In the left-hand column next to each search result, Lijit displays information about the source of each result, so you’ll know from which source it came."

Zoeken kan niet alleen in je eigen blog, maar ook in je andere resources en … in de resources waar je vanauit je eigen blog naar verwijst. De Network tab: "The search results you see on this tab come from the network of the person you’re searching. Their network can include sites on their blogroll (as well as those sites’ blogrolls) and other users (and their content and networks) to whom they’re connected in Lijit."

Verder brengt het relaties tussen je eigen blog en andere sites/blogs voor je in beeld.
Voor mij een blijvertje totdat ik weer iets beters/handigers/rijkers tegen kom.