Lunchcollege over Second Life #2

 Gepubliceerd door om 20:36  Second Life
sep 182007
 


Het was me het dagje wel vandaag. Vanochtend eerst moeite om in Eindhoven te komen. Daar alles bij elkaar zoeken (videocamera, verlengkabels, VGA-verlengkabel) en aansluiten (Macbook, Laptop, Nabaztag/tag, veel kabel).

Het beeld van de Macbook werd via Wifi naar de laptop verstuurd die het combineerde met het beeld van de digitale videocamera en als online stream richting de webpagina en Second Life stuurde (zie deze foto en dit overzicht met backchannel opties).

Toen hadden we eigenlijk al meteen problemen met het geluid: we hoorden geen geluid in de video die gestreamd werd. Uiteindelijk dachten we e.e.a. wél voor elkaar te hebben, maar nou lijkt het er op alsof we twee ingangskanalen tegelijkertijd opgenomen hebben. Gevolg: mooi scherp beeld, goed herkenbare slides en demo-beelden, ondanks het 640×480 formaat en het feit dat het streamen door een standaard laptop gedaan werd. Maar bij gebrek aan verstaanbare audio is de video onbruikbaar. Knudde. Flink balen.

Maar goed, er waren zo’n dertig collega’s die het met goede audio hebben kunnen horen. De Nabaztag/tag heeft van zich laten horen en voor het overige deed de techniek het goed. Beter dan de vorige keer toen de slides niet goed leesbaar waren.
Volgende keer is ook het geluid goed.

Ik weet nog niet of ik de presentatie alsnog nog een keer inspreek. Dan moet ik namelijk de demo natuurlijk ook nog eens doorlopen. De dia’s kun je zonder audio of video in ieder geval hier vinden.