sep 092007
 
Vertaling - Klik voor grotere versie

Op het Google Operating System blog staat een verwijzing naar de nieuwe Windows Live Translator van Microsoft. Niet de eerste, want we hadden ook al een vertaaldienst van Google en natuurlijk ook Babel Fish. Volgens het Google Operating System blog gebruikt Microsoft waarschijnlijk, net als de andere twee diensten software van Systran, maar dan een nieuwere versie dan Google.
Nou het helpt niet echt. Natuurlijk, het heeft een Nederlands -> Engels optie (net als Babel Fish) die Google niet heeft, maar de resultaten van zowel Babel Fish als de Microsoft site zijn vreselijk.

Nederlands -> Engels
Ik heb de sites waarmee het kon getest met dit bericht over Webot. Naar het Microsoft resultaat kan ik direct linken, het resultaat is gelijk aan Babel Fish. De weergave opties van origineel en vertaling zijn handiger dan bij de anderen, maar de vertaling lijkt ook hier wel door Master Yoda gedaan te zijn.

Engels -> Nederlands
Ook de andere kant op, van Engels naar Nederlands is het resultaat niet beter. Dit is een voorbeeld van een bericht op Me and My Macbook.

Geen begrip
Het vertalen van “It wasn’t love at first sight!” naar “Het was geen liefde bij eerste gezicht!” laat zien dat het ontbreekt aan kennis van spreekwoorden en vaste zinsconstructies. Omgekeerd ook: “Wie is Pierre Gorissen?” wordt “Who Pierre Gorissen is?”.

Voorlopig dus maar even zelf blijven vertalen.

sep 092007
 
Webot Music - Klik voor grotere versie

Met de komst van de iPhone en recenter de iPod Touch is de zoektocht naar toepassingen die via de browser de mogelijkheden van die devices kunnen uitbreiden los gebarsten. Hoewel Webot zeker niet alleen voor iPhone gebruikers bedoelt is, kan ik me voorstellen dat het enthousiasme erover daar wel voor een deel vandaan komt. Hoe werkt het?
Om Webot te kunnen gebruiken zul je eerst een gratis account moeten aanmaken. Op het moment is het nog een besloten bèta, dus ik vulde netjes het verzoek voor een invite in. Omdat de stroom gebruikers nog te overzien is kreeg ik meteen dezelfde dag al de inlogcode. (je kunt ook in dit bericht lezen, daar wordt de code al genoemd).genoemd, dus het is meer een soort publiek geheim. Maar zoals ook in het WeBot weblog aangegeven wordt, willen ze het aantal gebruikers nog een beetje in de hand houden, dus als er veel mensen een account aanmaken zullen ze het waarschijnlijk weer even dicht gooien voor nieuwe gebruikers.

Bot downloaden en installeren
Na het aanmaken van een account kun je een ‘bot’ downloaden. Die zijn beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Die bot installeer je op de computer met de foto’s en muziek die je voor jezelf via internet (of je thuisnetwerk) beschikbaar wilt maken. Je geeft een aantal mappen aan waar de bot in mag kijken en dan is het een kwestie van even wachten totdat de bot de mappen geïndexeerd heeft. Dat duurt een paar minuten.

Meerdere bots
Eventueel kun je voor andere computers thuis ook een bot downloaden en daar installeren. Dat is handig als je op meerdere computers door het huis foto’s en muziek hebt staan.

Verbinding maken
Daarna kun je gewoon verbinding maken met http://www.webot.com/ en inloggen.
Dan zie je daar de interface van Webot (zie de screenshot hierboven) en heb je toegang tot je muziek en de foto’s die door je bots beschikbaar gesteld worden. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor WeBot – je foto’s en muziek overal beschikbaar  Tags: