Lowlands 2007 LIVE

 Gepubliceerd door om 17:37  Media
aug 182007
 
Lowlands Mashup - Klik voor grotere versie

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat Lowlands 2007 plaats vindt. Ik ben er niet, nooit geweest ook, maar krijg er dit jaar meer van mee dan ooit tevoren. En dat is niet in de laatste plaats het gevolg van het vooruitstrevend werk van de VPRO 3voor12 (en anderen!). Is het voor de gemiddelde Twitteraar sinds de eerste test tijdens Pinkpop 2007 al haast “gewoon”, ik verbaas me nog steeds prettig over de wijze waarop het festival in beeld gebracht wordt en hoe de drie-eenheid van mensen op het veld, mensen thuis en de professionals van o.a. de VPRO er inderdaad voor kunnen zorgen dat je een heel aantrekkelijk geheel krijgt. Ik heb gisterenavond zitten kijken naar de samenvattingen van de dag via de mashup waarbij ik niet alleen de video kon bekijken, maar ook de tweets van de andere kijkers langs zag komen met opmerkingen op wat er op dat moment voorbij kwam.

Kyte.tv - Klik voor grotere versie Flickr fotos Lownlands 2007 - Klik voor grotere versie

Er staan filmpjes op Kyte.tv, foto’s op Flickr.com en via UPC Digital kan ik het 3voor12 kanaal met daarop de live uitzendingen in breedbeeld bekijken.

Lowlands 2007 Lowlands 2007

Petje af voor onze publieke omroep! Enne, je kunt natuurlijk nog steeds gaan kijken/luisteren online.

 Reacties uitgeschakeld voor Lowlands 2007 LIVE  Tags:
aug 182007
 
NowPublic - Klik voor grotere versie

Op bright.nl verscheen gisteren een bericht getiteld Omroep Brabant kopieert braboblogs. In het bericht ging het over Brabant Blogt en met name ook over de vraag of dat herpubliceren wel mocht. Nou vind ik Brabant Blogt een leuk initiatief en heb ik er geen probleem mee dat mijn feed daar gebruikt werd, maar omdat de eerste reactie op het bericht van Tim Zunneberg van Omroep Brabant een helemaal verkeerde veronderstelling stond van wat je allemaal met een RSS-feed mag heb ik er toch op gereageerd. Het is jammer dat dit soort ‘discussies’ vaak uitmonden in ‘dan moet je maar geen RSS-feed publiceren’ argumentaties. En als je wel formeel reageert lijkt het al snel dat je iets een slecht initiatief vind.
Maar nou wil het toeval dat ik gisteren ook voor het eerst in aanraking kwam met NewPublic.com. De site is niet nieuw en er is al heel wat over geschreven. Het is een nieuwssite die uitgaat van ‘burgerjournalisten’. Bijdragen worden geleverd door ruim 120.000 verslaggevers uit meer dan 140 landen (bron).
Een van die verslaggevers wilde een foto die ik op Flickr geplaatst heb gebruiken bij zijn artikel op NowPublic.

En dat ging via een aantal stappen. Lees verder….

Grote Oeps

 Gepubliceerd door om 09:02  Internet
aug 182007
 
Oeps - NowPublic plat - Klik voor grotere versie Oeps - database problemen bij MarketingFacts - Klik voor grotere versie

Volgens mij is het niet goed als ik ergens een verhaal over wil schrijven. Het bericht over Evoca en Skype viel samen met de grootste Skype black-out die ik me kan herinneren. Vandaag wilde ik schrijven over NowPublic naar aanleiding van wat ervaringen met de site gisterenavond, maar die website ligt plat. En ook Marketingfacts, een van de sites die al eerder over NowPublic schreven en waar ik in dat bericht naar had willen verwijzen heeft problemen.
Bad Karma?

[10:40] NowPublic is weer up.
[10:32] Ook Marketingfacts is er weer.

 Reacties uitgeschakeld voor Grote Oeps  Tags:

Talpa/Tien wordt RTL8

 Gepubliceerd door om 00:31  Media
aug 182007
 
Talpa/10 wordt RTL8

UPC was er snel bij en was onverbiddelijk. Want hoewel op de film (geen idee welke overigens) even na middernacht nog gewoon het Talpa en 10 logo getoond werden, had UPC in haar elektronische programmagids voor UPC Digital de zender al automatisch herbenoemd. Hij zit er wel nog gewoon op positie nummer 10, ik ben benieuwd of ze nog mee gaan in de gewijzigde naamgeving. Tja, en wat gaan we er van merken?