Voice in Second Life – Eindelijk!

Voice in Second Life - Klik voor grotere versie

Ik kondigde het al eerder aan, om een paar dagen later achter te moeten komen dat het nog niet zo ver was: de spraak mogelijkheden in Second Life.
Maar nu is het dan wél zover. De mogelijkheid om met elkaar te praten is overal in Second Life aangezet. Je hoeft er geen nieuwe viewer voor te installeren, maar bij het opstarten krijg je de vraag of je de voice opties wilt toevoegen. Daarna doorloop je een korte wizard waarbij je o.a. kiest wie er met je mag praten. Je hebt zowel de bekende “push to talk” optie, waarbij je op een knop drukt om te praten, maar je kunt die knop ook vast zetten zodat je gewoon de verbinding open laat staan. Die eerste optie is handig om bijvoorbeeld het doorvoeren van ruis etc. te verminderen.
Ik zie dat je zelfs gesprekken op afstand kunt opzetten, dus iemand als het ware in Second Life opbellen én dat je dat gelukkig ook heel eenvoudig kunt beperken tot de mensen op je vriendenlijst zodat je niet de hele tijd onzintelefoontjes krijgt. De XP firewall vroeg overigens expliciet of het Voice-deel wel verbinding naar buiten mocht maken, dus mogelijk zijn er nog mensen die daar problemen gaan krijgen.

Op het moment was er niemand in de buurt om te testen. Gezien de collectieve sluiting van Fontys is het eiland nog leger dan anders, dus heb ik de geluidskwaliteit niet kunnen testen.
Vanavond (3 augustus 2007) ben ik om 20:00 uur Nederlandse tijd op ons plateau in Second Life te vinden: SLURL.
Als er dan iemand in de buurt is, die ook een headset heeft en de voice opties wil testen, dan kunnen we dat even uitproberen en wellicht zelfs een kort voorbeeld opnemen voor anderen om te zien en te horen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick de Vos
Patrick de Vos
14 jaren geleden

Hoi Pierre,
Wil het morgenavond (4 aug.) best even met je testen.

21.30 uur?

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Patrick,

Is goed, ik zal er zijn.

Kaj
Kaj
14 jaren geleden

Hoi Pierre,

dit is ook een leuke mogelijkheid.:
http://www.kajrietberg.nl/?p=208 ]