Baas In Eigen Bos

 Gepubliceerd door om 08:50  Film en Boek
aug 032007
 

Baas In Eigen Bos (1DVD)(Open Season) Jill Culton Baas In Eigen Bos (Open Season)
Omdat het gisteren niet zo veel geregend heeft als dat ze voorspeld hadden, hadden de kinderen deze DVD nog niet bekeken, en omdat hij naast Nederlandse audio ook de originele Engels audio bevat, hebben we hem zelf gisterenavond ook even bekeken.
Bekend verhaal, komt wat langzaam op gang, zeker niet slecht gemaakt, af en toe heel leuke humor.
Maar is dit een DVD voor “Alle Leeftijden”? Ik zou er dan toch echt maar even bij op de bank gaan zitten, want reken maar dat de jongsten dit een veel te enge film vinden. En een hert dat konijnen gebruikt in plaats van steentjes om tegen het raam te gooien?

 Reacties uitgeschakeld voor Baas In Eigen Bos  Tags:

Voice in Second Life – Eindelijk!

 Gepubliceerd door om 08:24  Second Life
aug 032007
 
Voice in Second Life - Klik voor grotere versie

Ik kondigde het al eerder aan, om een paar dagen later achter te moeten komen dat het nog niet zo ver was: de spraak mogelijkheden in Second Life.
Maar nu is het dan wél zover. De mogelijkheid om met elkaar te praten is overal in Second Life aangezet. Je hoeft er geen nieuwe viewer voor te installeren, maar bij het opstarten krijg je de vraag of je de voice opties wilt toevoegen. Daarna doorloop je een korte wizard waarbij je o.a. kiest wie er met je mag praten. Je hebt zowel de bekende “push to talk” optie, waarbij je op een knop drukt om te praten, maar je kunt die knop ook vast zetten zodat je gewoon de verbinding open laat staan. Die eerste optie is handig om bijvoorbeeld het doorvoeren van ruis etc. te verminderen.
Ik zie dat je zelfs gesprekken op afstand kunt opzetten, dus iemand als het ware in Second Life opbellen én dat je dat gelukkig ook heel eenvoudig kunt beperken tot de mensen op je vriendenlijst zodat je niet de hele tijd onzintelefoontjes krijgt. De XP firewall vroeg overigens expliciet of het Voice-deel wel verbinding naar buiten mocht maken, dus mogelijk zijn er nog mensen die daar problemen gaan krijgen.

Op het moment was er niemand in de buurt om te testen. Gezien de collectieve sluiting van Fontys is het eiland nog leger dan anders, dus heb ik de geluidskwaliteit niet kunnen testen.
Vanavond (3 augustus 2007) ben ik om 20:00 uur Nederlandse tijd op ons plateau in Second Life te vinden: SLURL.
Als er dan iemand in de buurt is, die ook een headset heeft en de voice opties wil testen, dan kunnen we dat even uitproberen en wellicht zelfs een kort voorbeeld opnemen voor anderen om te zien en te horen.