Tijdens het inpakken van de tassen…

 Gepubliceerd door om 21:16  Internet
jul 052007
 

Zie ik dat de feeds voor de site hier er uit liggen. Dat kon ik natuurlijk niet een paar weken zo laten. Dus toch nog maar even aan de slag. Geen idee wat er precies mis ging, maar ze doen het weer.
Meteen ook maar even de MyBrand optie van Feedburner aangezet.
Wat doet MyBrand?
Uit de mail van Feedburner: MyBrand lets you create an alias at your domain so that you can “mask” your feed URL at FeedBurner. For purposes of this e-mail, we’re going to assume that your domain is “yourdomain.com” (yes, we’re clever), and you have a feed that today is at feeds.feedburner.com/BestFeedEver. Once MyBrand is active, you can use feeds.yourdomain.com/BestFeedEver instead of feeds.feedburner.com/BestFeedEver. Cool, right?

Samengevat:
Was het eerst zo dat de link onder de RSS-knop hier op de pagina: http://www.gorissen.info/Pierre/xml-rss2-full.php
je doorverwees naar:
http://feeds.feedburner.com/ICT_en_Onderwijs_weblog_FullPost
Nu verwijst die link je door naar: http://feeds.gorissen.info/ICT_en_Onderwijs_weblog_FullPost
terwijl de bestaande Feedburner-URL gewoon blijft werken. Voor bestaande gebruikers verandert er dus niets.

Waarom zou je dat willen?
Omdat je RSS-feed een belangrijk deel van je weblog is en het nu niet meer lijkt alsof die RSS-feed ergens “extern” staat. Deze URL heb ik nu helemaal zelf onder controle en kan ik ook weer zelf aanpassen mocht ik ooit besluiten bij Feedburner weg te gaan.
Ikzelf heb daarnaast het probleem dat bijvoorbeeld Google mijn weblog niet als weblog herkend en dus ook posts niet als resultaat zal laten zien bij hun Blogsearch optie. Ik hoop dat dat daardoor in ieder geval veranderd.

Kan ik dat ook?
Dit kun je alleen doen als je zelf de DNS-instellingen voor je domeinnaam kunt aanpassen, dus niet als je bijvoorbeeld bij wordpress.com of web-log.nl zit e.d.
Zie ook de instructies op deze pagina.

 Reacties uitgeschakeld voor Tijdens het inpakken van de tassen…  Tags:

Zo, de deur is even op slot

 Gepubliceerd door om 08:55  Persoonlijk
jul 052007
 
Palm trees at the beach, Ft. Lauderdale, FL

Ik ben er een paar weken niet (of als ik er ben, maar heel even) en dus gooi ik de deur hier even op slot. Een moderator-optie voor reacties heb ik niet en is ook niet zinvol als je reactie dan langer dan een dag staat te wachten, dus daarom staan de reacties even helemaal dicht. Als alles goed is ben ik 1 augustus weer terug met een volle accu en verse posts.

 Reacties uitgeschakeld voor Zo, de deur is even op slot  Tags:

Testing Operator11 – 3

 Gepubliceerd door om 08:40  Media
jul 052007
 
Operator 11
Operator 11

Gisteren nog een tweetal keer met Operator11 getest. De eerste keer als operator, tijdens de aangekondige uitzending (nog steeds hier te bekijken). De tweede keer als deelnemer tijdens een aflevering van PetraTV.
Wat conclusies tot nu toe:
* Nog geen ervaringen met het backchannel. Het was gisteren rustig op het Twitterkanaal en is was vergeten het backchannel bij de uitzending zelf aan te kondigen. Had natuurlijk wel geholpen.

* Gelukkig zijn er tijdens dit prille begin altijd wel mensen die willen testen en een live uitzending binnen komen. Ook als duidelijk is dat het een Nederlandse uitzending is. Bij PetraTV was het volle bak op een gegeven moment, nog niet duidelijk of het het tijdstip was of dat PetraTV nou eenmaal populairder is.

* Toch nog best veel deelnemers zonder webcam én veel deelnemers met slecht licht (donker in het algemeen) of slechte webcams. Dat is wel jammer natuurlijk want het hele idee is natuurlijk dat je de ander ook in beeld kunt brengen.

* Er kan nog best veel mis gaan, zeker als je met Manycam aan de slag gaat. Ik moet daar de audio omschakelen tussen mijn microfoon en bijvoorbeeld de audio van filmpjes die ik via Manycam wil laten zien. Werd ik eindelijk in de uitzending geschakeld bij PetraTV had ik de microfoon verkeerd staan. Gevolg, niemand hoorde me en ik werd direct weer weggeschakeld.

* Filmpjes van YouTube gebruiken is op het moment absoluut af te raden. Het lijkt steeds of Operator11 die weet te converteren, maar dan blijkt tijdens de uitzending dat ze niet afspelen. Dat is overigens toch best wel een probleem. Je zou er vanuit moeten kunnen gaan dat als je de filmpjes na het uploaden in Operator11 zelf kunt afspelen, dat ze het tijdens de uitzending dan ook doen. Ik had gisteren een viertal filmpjes (van YouTube) klaar staan en die werkten allemaal niet. En er is nu dus geen enkele manier om dat veilig vooraf te testen. In een test situatie nu nog niet rampzalig, maar ik neem aan dat ook hier de eisen van kijkers snel omhoog gaan.

* Ik begon de uitzending met een filmpje dat ik zelf opgenomen had met Moviemaker en mijn webcam. Dat filmpje deed het gelukkig wel zonder problemen, dus voor eigen gemaakt materiaal is er hoop. ;-)
Al met al geen probleem dat ik er nou bijna drie weken uit ga. In die tijd zal er nog wel het nodige voorbij komen, zoals nieuwe afleveringen van zomaargasten.nl en ik geloof dat Willem Karssenberg nog een behind-the-scenes look krijgt bij Operator11. Ik zie het wel als ik terug kom. Dit is een ontwikkeling die nog lang niet afgelopen is.

 Reacties uitgeschakeld voor Testing Operator11 – 3  Tags: