Tijdens het inpakken van de tassen…

 Gepubliceerd door om 21:16  Internet
jul 052007
 

Zie ik dat de feeds voor de site hier er uit liggen. Dat kon ik natuurlijk niet een paar weken zo laten. Dus toch nog maar even aan de slag. Geen idee wat er precies mis ging, maar ze doen het weer.
Meteen ook maar even de MyBrand optie van Feedburner aangezet.
Wat doet MyBrand?
Uit de mail van Feedburner: MyBrand lets you create an alias at your domain so that you can “mask” your feed URL at FeedBurner. For purposes of this e-mail, we’re going to assume that your domain is “yourdomain.com” (yes, we’re clever), and you have a feed that today is at feeds.feedburner.com/BestFeedEver. Once MyBrand is active, you can use feeds.yourdomain.com/BestFeedEver instead of feeds.feedburner.com/BestFeedEver. Cool, right?

Samengevat:
Was het eerst zo dat de link onder de RSS-knop hier op de pagina: http://www.gorissen.info/Pierre/xml-rss2-full.php
je doorverwees naar:
http://feeds.feedburner.com/ICT_en_Onderwijs_weblog_FullPost
Nu verwijst die link je door naar: http://feeds.gorissen.info/ICT_en_Onderwijs_weblog_FullPost
terwijl de bestaande Feedburner-URL gewoon blijft werken. Voor bestaande gebruikers verandert er dus niets.

Waarom zou je dat willen?
Omdat je RSS-feed een belangrijk deel van je weblog is en het nu niet meer lijkt alsof die RSS-feed ergens “extern” staat. Deze URL heb ik nu helemaal zelf onder controle en kan ik ook weer zelf aanpassen mocht ik ooit besluiten bij Feedburner weg te gaan.
Ikzelf heb daarnaast het probleem dat bijvoorbeeld Google mijn weblog niet als weblog herkend en dus ook posts niet als resultaat zal laten zien bij hun Blogsearch optie. Ik hoop dat dat daardoor in ieder geval veranderd.

Kan ik dat ook?
Dit kun je alleen doen als je zelf de DNS-instellingen voor je domeinnaam kunt aanpassen, dus niet als je bijvoorbeeld bij wordpress.com of web-log.nl zit e.d.
Zie ook de instructies op deze pagina.

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.