Vodpod: verzamel je videolinks

 Gepubliceerd door om 15:31  Media
jul 012007
 

Vodpod is een site die zich richt op het verzamelen van verwijzingen naar video’s. Een beetje zoals FURL en del.icio.us, maar dan voor video. Aardig is dat de site met een groot aantal videosites overweg kan. En je kunt nu dus je verwijzingen naar video’s op YouTube en Dailymotion netjes bij elkaar bewaren. Idee is leuk, uitvoering is nog erg rommelig en het is eenvoudig om er de weg kwijt te raken. Jammer ook dat er geen externe RSS-feeds te vinden zijn, de site probeert me dus eigenlijk wat veel naar mijn zin binnen te sluiten. Geen blijvertje dus vrees ik, maar het idee verdiend navolging.

Zentation.com #2

 Gepubliceerd door om 10:24  Media
jul 012007
 
Zentation - Klik voor grotere versie

Ik had vrijdag al aangegeven zelf ook met Zentation.com te willen gaan testen. Ik had (natuurlijk) geen zin om alleen voor een test helemaal een filmpje en presentatie te gaan maken. Maar gelukkig had ik de benodigde materialen al online staan. Op Google video staat namelijk al de video-opname van het lunchcollege dat ik eind vorig jaar gaf voor mijn collega’s bij de afdeling Onderwijs. En het gebruikte presentatiebestand stond al bij Slideshare.
Een account aanmaken bij Zentation kost, zoals het hoort, een halve minuut werk. Daarna kon ik beginnen met het aanmaken van een nieuwe presentatie.
Stap 1 was het invoeren van een titel, een omschrijving en de URL van Google Video. Je ziet dan meteen of het de juiste presentatie is.
Stap 2 was niet, zoals ik verwacht had, het invoeren van de Slideshare URL. Je moet namelijk je oorspronkelijke Powerpoint presentatie opnieuw uploaden naar Zentation. Ik kom hier zo op terug.
Stap 3 is het invoeren van de tijdmarkers. Je krijgt daarbij de interface die je in de afbeelding ziet. Gaat heel gemakkelijk, gewoon door de video heen springen en op het juiste moment op het knopje bij de slide klikken. Een kind kan de was doen wat dat betreft.
Lees verder….

Klok

 Gepubliceerd door om 10:07  Algemeen
jul 012007
 

De klok op de server bij Dreamhost heeft het er nog steeds moeilijk mee. Hij loopt nu 29 minuten achter, heeft af en toe rare effecten tot gevolg. Wordt aan gewerkt door de supporters bij Dreamhost.

 Reacties uitgeschakeld voor Klok  Tags:

Vakantie

 Gepubliceerd door om 10:00  Persoonlijk
jul 012007
 

Net als een jaar geleden is mijn vakantie dit weekend begonnen. De afwezigheidassistent in Outlook staat aan en als je mijn Fontysnummer belt krijg je een voicemail bericht dat uitlegt dat ik er op 6 augustus weer ben.
Vandaag neem ik nog één EduKast-aflevering op en daarna gaat ook de EduKast een paar weken met vakantie.
Dat betekent niet dat ik hier vijf weken lang niets zal posten, maar ik ben van die tijd een groot deel ook echt weg. Dat wil zeggen: de Qtek blijft thuis, de laptop blijft thuis en ik ben dan lekker niet thuis. Ik kan het iedereen aanraden, het is voor mij in ieder geval dé manier om de accu van tijd tot tijd weer effe goed op te laden.
Ik ben er nog niet helemaal uit of ik de reactiemogelijkheid ook dit jaar weer tijdens de vakantie dicht gooi. Ik denk het wel. De hoeveelheid SPAM is in het algemeen heel beperkt, maar ik vind het hoe dan ook niet handig dat zonder enig “toezicht” open te laten staan.

Geen blogfading hier, dus laat de RSS-feed maar gerust staan in je feedreader. Gebruik je geen RSS en wil je toch een seintje krijgen als er weer berichten komen, dan kan dat ook nog steeds via de mail:

Voer je email adres in om voortaan via e-mail op de hoogte te blijven van nieuwe berichten op het ICT en Onderwijs BLOG:
De updates worden verzorgd door FeedBurner

Je krijgt maximaal één e-mail per dag, ook als ik meerdere berichten plaats. Geen berichten (zoals tijdens de vakantie vaak het geval zal zijn!) betekent ook geen e-mail. Afmelden achteraf kan eenvoudig, de link daarvoor is beschikbaar in elk van de mailberichten die je krijgt. Uiteraard wordt je e-mail adres niet voor andere doeleinden gebruikt dan het verzenden van deze updates.

 Reacties uitgeschakeld voor Vakantie  Tags: