Blurb komt naar Nederland

 Gepubliceerd door om 21:11  Internet
jun 132007
 
Blurb - Klik voor grotere versie
“San Francisco-based Blurb, a site that enables users to print as few as one copy of a book on demand, on Wednesday announced plans to expand its business to Europe. The company plans to begin printing books in the Netherlands in three weeks. Europeans can now order books with a shipping time of 5 to 7 days (instead of 7 to 10 days) at a lower shipping rate.”

(bron)

Blurb is een dienst die vergelijkbaar is met het in naam (volgens mij in ieder geval) bekendere Lulu.com. Boeken zijn er (uiteraard) niet echt goedkoop, maar als je uitgaat van eigen producties die in heel kleine oplages verkocht moeten kunnen worden is het meer de vraag of je dit te duur vindt voor iets wat je andere, via de traditionele weg, niet voor elkaar zou kunnen krijgen.
Eens afwachten wat het gaat kosten en dan eens kijken of er een zinvol boekje te verzinnen valt om het mee uit te proberen. Ideeën zijn welkom, als je wilt meewerken, hoor ik dat ook graag. Mijn eerste idee zou zijn een boekje met daarin een soort “voor beginners” van een aantal van de nieuwe dingen die je nu zo links en rechts tegen komt op te nemen, van Google Earth inclusief eigen gemaakte gebouwen, via Second Life, digitale schoolborden, podcasts, RSS, etc.
En dan met ruim gebruik van de mogelijkheid om screenshots en zo in te voegen.

 Reacties uitgeschakeld voor Blurb komt naar Nederland  Tags:

900+

 Gepubliceerd door om 20:47  Persoonlijk
jun 132007
 
900 plus subscribers - Klik voor grotere versie

Drie maanden na het doorbreken van de 800 grens staat de verzamelde teller voor de RSS-feeds voor dit blog inmiddels voor de tweede dag achtereen boven de 900 subscribers. Mooi op tijd voor de te verwachten zomerdip in de maanden juli en augustus. De “full feed” met volledige berichten en de gewone feed zorgen voor de stijging. De light feed (die overigens ook niet op de voorpagina staat) blijft beperkt tot enkele gebruikers.

Als jij er in die drie maanden bij gekomen bent: welkom!
Was je er al, dan leuk dat je er nog steeds bent.

XOIP – nu weer bijna gratis

 Gepubliceerd door om 20:36  Tools
jun 132007
 

Via de mail ontvangen:

“Beste Abonnee,
Voordat XOIP in 2001 een betaalde service werd heb je gebruik gemaakt van XOIP Fax2mail.
Hierbij willen we je informeren dat XOIP wederom gratis is, en geen onderdeel meer van Tiscali. Wellicht is dit reden om XOIP weer te gaan gebruiken.
Zo ja, ga naar www.xoip.com/signup om direct een nieuw XOIP nummer te krijgen. We zien je graag terug als gebruiker.”

(bron)

Ik was inderdaad XOIP gebruiker voordat ze geld gingen vragen voor hun dienst. Handig, een telefoonnummer dat de berichten als audiobestand naar je mail stuurt, natuurlijk, dat doe ik nu moet de Edukast-voicemail lijn ook, maar dat was een jaar of zeven geleden en helemaal gratis.
Natuurlijk was het te mooi om waar te zijn dat die tijden terug zouden komen. Ja, je betaalt inderdaad geen abonnementskosten en geen inschrijfkosten. De mensen die jou bellen betalen er namelijk dik voor. In het ene geval (XOIP basic) geldt een starttarief van 4,5 eurocent + 20 eurocent per minuut, in het andere geval (XOIP Plus) betalen ze een starttarief van 4,5 eurocent + 35 eurocent per minuut. En dat is natuurlijk wel heel anders dan bij de “oude” XOIP en bij mijn voicemaillijn waar gewoon gebruik gemaakt werd en wordt van “gewone” telefoonnummers. Kijk je bijvoorbeeld naar 0900-XOIP waar je binnenkort dan ook conference calls mee kunt organiseren dan betaal je ook daar 4,5 eurocent starttarief en 20 eurocent per minuut. Een uurtje vergaderen met 4 personen levert XOIP dan ruim 48 euro op. Vind ik toch een stevig prijsje.

 Reacties uitgeschakeld voor XOIP – nu weer bijna gratis  Tags: