XOIP – nu weer bijna gratis

 Gepubliceerd door om 20:36  Tools
jun 132007
 

Via de mail ontvangen:

“Beste Abonnee,
Voordat XOIP in 2001 een betaalde service werd heb je gebruik gemaakt van XOIP Fax2mail.
Hierbij willen we je informeren dat XOIP wederom gratis is, en geen onderdeel meer van Tiscali. Wellicht is dit reden om XOIP weer te gaan gebruiken.
Zo ja, ga naar www.xoip.com/signup om direct een nieuw XOIP nummer te krijgen. We zien je graag terug als gebruiker.”

(bron)

Ik was inderdaad XOIP gebruiker voordat ze geld gingen vragen voor hun dienst. Handig, een telefoonnummer dat de berichten als audiobestand naar je mail stuurt, natuurlijk, dat doe ik nu moet de Edukast-voicemail lijn ook, maar dat was een jaar of zeven geleden en helemaal gratis.
Natuurlijk was het te mooi om waar te zijn dat die tijden terug zouden komen. Ja, je betaalt inderdaad geen abonnementskosten en geen inschrijfkosten. De mensen die jou bellen betalen er namelijk dik voor. In het ene geval (XOIP basic) geldt een starttarief van 4,5 eurocent + 20 eurocent per minuut, in het andere geval (XOIP Plus) betalen ze een starttarief van 4,5 eurocent + 35 eurocent per minuut. En dat is natuurlijk wel heel anders dan bij de “oude” XOIP en bij mijn voicemaillijn waar gewoon gebruik gemaakt werd en wordt van “gewone” telefoonnummers. Kijk je bijvoorbeeld naar 0900-XOIP waar je binnenkort dan ook conference calls mee kunt organiseren dan betaal je ook daar 4,5 eurocent starttarief en 20 eurocent per minuut. Een uurtje vergaderen met 4 personen levert XOIP dan ruim 48 euro op. Vind ik toch een stevig prijsje.

Deel dit bericht:

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.