Tweede kans voor Tablet PC’s?

 Gepubliceerd door om 08:38  Hardware
mei 192007
 
Pacebook

Dell confirms rumors, will build tablet PC” kopt Cnet news. “Return of the Tablet PC” staat er op de voorkant van de Computer Totaal van juni 2007 naar aanleiding van de Nederlandstalige handschrift-herkenning in Vista. Zou het er dan toch van komen? Het is geen geheim dat ik dolgraag een tijdje met een Tablet PC met Vista aan de slag wil. Probleem is dat mijn eisen wat betreft het systeem niet gemakkelijk te vervullen zijn.
Het moet een convertable zijn, ik wil het toetsenbord nog niet volledig kwijt, maar wel zo licht mogelijk en met lange batterijduur. Een DVD-drive mag wat mij betreft extern zijn, die gebruik ik nauwelijks en wil nog wel eens in gewicht schelen. De grafische kaart moet krachtig genoeg zijn, ik moet er immers ook Second Life op kunnen draaien en natuurlijk niet hikken als ik een video wil converteren of een screencast wil maken. HP
Een HP heeft de voorkeur omdat de hele infrastructuur hier gebruik maakt van HP. De getoonde modellen worden nu echter nog met XP geleverd en de hoeveelheid geheugen die daar standaard wordt meegeleverd is natuurlijk veel te laag.

PaceBook
De PaceBook van Paceblade is interessant vanwege het losse toetsenbord, maar dan moet hij lichter zijn dan het rugged exemplaar dat ik op de Cebit vast had en ik vind ook daar op de website nog geen informatie over aanwezigheid van Vista.

Flybook

We hebben een keer iemand van Flybook op bezoek gehad om te laten zien wat die tablets konden. Maar hoewel ze heel mooi en klein zijn waren ze toen echt niet krachtig genoeg voor screencasting en Second Life.
De Flybook V5 ziet er wat betreft specs een stuk krachtiger uit. Maar ook wel met een krachtig prijskaartje.

Fujitsu Siemens
Een voor mij onbekend merk (als ik heb er nooit mee gewerkt en ken niemand die er een heeft) is Fujitsu Siemens die o.a. de Lifebook P1610 leveren.
Lekker licht (minder dan 1 kg) maar als ik deze review mag geloven: It’s the smallest Tablet PC to-date but that means compromises in performance and battery life have been made ging dat weer ten koste van andere belangrijke eigenschappen.

Activboard
Wellicht moet ik maar gewoon wachten totdat onze ActivBoard geleverd en opgehangen is. Hoewel ik het nog steeds een vreselijk lelijke beamer vind die er bij geleverd wordt, maakt het wel gebruik van een pen die in theorie (ik heb nog niemand het zien demonstreren) in combinatie met een computer met Vista ook Nederlandse handschriftherkenning op het bord zou moeten ondersteunen.
Niet portable, maar wél groot.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “Tweede kans voor Tablet PC’s?”

Reacties (4)
  1. In de Biloba wiki-(workshop) van januari schreef ik er al over: Voor de collega’s op Fontys TF is inmiddels een kennismakings -Tablet PC ter beschikking in de digidoco-ruimte. Ze kunnen aldaar een indruk krijgen van de mogelijkheden. Het is de ASUS R1F waarmee is standaard Second Life bezoek.
    Helaas Pierre hebben we er XP op staan om het verschil in ervaring met standaard Fontys PC’s zo klein mogelijk te houden. Maar Vista kan er probleemloos op draaien.

  2. Ik moet snel eens jullie langs (binnen) komen. Zeker omdat je me vertelde dat jullie ook op XP een programma hadden dat NL handschriftherkenning doet.

  3. Hi Pierre,
    Er is een experiment op til bij ICT. Er gaan een paar tablets naar mediatheken. Details zijn te krijgen bij Rens

  4. Ah, ik wist niet dat de plannen al zó concreet waren. Ik ga er achteraan.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.