De 3D Race is van start

 Gepubliceerd door om 16:29  Geocoding
mei 192007
 
“Last night, the San Jose Mercury News reported … that Google is licensing technology from Stanford University which will enable it to produce 3D building models automatically.”

(bron)

Na de kaarten met straatinformatie en de hoge resolutie foto’s is de strijd tussen Microsoft en Google voor wat betreft de lokale info nu in het driedimensionale vlak terecht gekomen.
Ik heb zo het voorgevoel dat het beschik krijgen van Amsterdam in 3D in Google Earth (zie ook deze Youtube video) pas een voorbode is van veel meer gedetailleerde gebouwen, wellicht hele straten.
Helemaal cool zou natuurlijk zijn als iemand de hardware en software voor het vastleggen van de benodigde info zover kan vereenvoudigen dat je zelf je eigen buurt in 3D in kaart kunt brengen en dan uploaden. En Google kennende….

 Reacties uitgeschakeld voor De 3D Race is van start  Tags:

Tweede kans voor Tablet PC’s?

 Gepubliceerd door om 08:38  Hardware
mei 192007
 
Pacebook

Dell confirms rumors, will build tablet PC” kopt Cnet news. “Return of the Tablet PC” staat er op de voorkant van de Computer Totaal van juni 2007 naar aanleiding van de Nederlandstalige handschrift-herkenning in Vista. Zou het er dan toch van komen? Het is geen geheim dat ik dolgraag een tijdje met een Tablet PC met Vista aan de slag wil. Probleem is dat mijn eisen wat betreft het systeem niet gemakkelijk te vervullen zijn.
Het moet een convertable zijn, ik wil het toetsenbord nog niet volledig kwijt, maar wel zo licht mogelijk en met lange batterijduur. Een DVD-drive mag wat mij betreft extern zijn, die gebruik ik nauwelijks en wil nog wel eens in gewicht schelen. De grafische kaart moet krachtig genoeg zijn, ik moet er immers ook Second Life op kunnen draaien en natuurlijk niet hikken als ik een video wil converteren of een screencast wil maken. Lees verder….