OLPC: $175 – XP = Goed?

 Gepubliceerd door om 19:51  Hardware
mei 032007
 
“In tegenstelling tot wat eerder beweerd werd, zouden er toch geen plannen zijn om olpc-laptops van het Windows-besturingssysteem te gaan voorzien. Berichten daarover zouden op een misverstand berusten.”

(bron)

Ben ik blij dat ik me er niet echt druk over gemaakt heb toen het misverstand ontstond.

 Reacties uitgeschakeld voor OLPC: $175 – XP = Goed?  Tags:

Pandora’s box is weer dicht

 Gepubliceerd door om 19:46  Media
mei 032007
 
“De interactieve muziekdienst Pandora maakte vandaag bekend dat het zijn deuren voor bezoekers van buiten de VS zal sluiten. De populaire site zegt hiertoe genoodzaakt te zijn na maandenlange druk vanuit de muziekindustrie.
De mediabedrijven menen met de DMCA in de hand dat Pandora niet over internationale licenties beschikt en daarom zijn muziekstreams alleen aan Amerikaanse burgers mag aanbieden. Met een IP-check zal de webcaster voortaan buitenlandse bezoekers de toegang ontzeggen. Overigens heeft het bedrijf op zijn site altijd aangegeven dat de streams uitsluitend door Amerikanen beluisterd mogen worden, maar door een e-mailadres met bijvoorbeeld een .com-domein bij de inschrijving te gebruiken, kan ook vanuit het buitenland van de diensten gebruik worden gemaakt.”

(bron)

…verder commentaar overbodig….dom dom dom dom…. :-(

mei 032007
 


Annet schrijft over een video van Commoncraft.com over RSS. Leuk filmpje. Maar waar het mij met name nu even om gaat is dat ze hem ook bij dotSUB hebben neergezet. Over dotSUB schreef ik afgelopen dinsdag nog dat ik me niet kon voorstellen daar vaak hele vertalingen neer te zetten.
Nou, ik heb het met dit filmpje geprobeerd en moet toegeven dat het maken van een vertaling, zodra je dus al de Engelse tekst hebt (en niet ook nog helemaal moet uitzoeken waar in de tijd die tekst komt) een makkie is. Het heeft me niet meer dan 15 minuten gekost om deze vertaling te maken. En hoewel je er natuurlijk links en rechts aan kunt bijschaven vind ik dat wel een positief resultaat.