Pandora’s box is weer dicht

 Gepubliceerd door om 19:46  Media
mei 032007
 
“De interactieve muziekdienst Pandora maakte vandaag bekend dat het zijn deuren voor bezoekers van buiten de VS zal sluiten. De populaire site zegt hiertoe genoodzaakt te zijn na maandenlange druk vanuit de muziekindustrie.
De mediabedrijven menen met de DMCA in de hand dat Pandora niet over internationale licenties beschikt en daarom zijn muziekstreams alleen aan Amerikaanse burgers mag aanbieden. Met een IP-check zal de webcaster voortaan buitenlandse bezoekers de toegang ontzeggen. Overigens heeft het bedrijf op zijn site altijd aangegeven dat de streams uitsluitend door Amerikanen beluisterd mogen worden, maar door een e-mailadres met bijvoorbeeld een .com-domein bij de inschrijving te gebruiken, kan ook vanuit het buitenland van de diensten gebruik worden gemaakt.”

(bron)

…verder commentaar overbodig….dom dom dom dom…. :-(

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Geschiedenisleraar
13 jaren geleden

Ik kreeg helaas ook ’n mailtje dat ik geen gebruik meer kan maken van deze dienst (m’n profiel wordt nog wel bewaard, in de hoop op betere tijden).
Overigens moest je je registreren met een Amerikaanse zip-code; het mailadres maakte niet uit (ik was met ’n .nl adres ook geregistreerd)