Second Life Seminar in Groningen

“Op donderdag 10 mei organiseren DMA Studio’s en CKM Extended in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen en Organicers een seminar om u bij te praten over Second Life.”

(bron)

Toen afgelopen dinsdag bleek dat Willem Karssenberg en ik bij de Natschool gebruikersdag aanwezig waren en er geen streaming video en backchannel waren kregen we “commentaar” met de vraag hoe dat nou kon. Nou was dat overduidelijk een grapje van Jeroen en zeker niet serieus bedoelt, maar ik ben wel heel serieus als ik zeg dat ik niet snap waarom er niet vaker een online component gekoppeld wordt aan conferenties. Waarom zou ik ook nu weer helemaal naar Groningen moeten als ik wil horen wat al die experts over Second Life te vertellen hebben?
En nee, dat “experts” bedoel ik niet sarcastisch (het programma heeft het overigens ook over experts). Maar het maakt me wel bezorgd. Want als Second Life experts een seminar over Second Life al niet op deze manier ondersteunen dan begin ik me zorgen te maken over onze eigen plannen. Weten zij iets wat ik nog niet weet? En ga ik daar op de vervelende manier achter komen tegen de tijd dat het eiland eenmaal voor iedereen toegankelijk is?
Of ben ik gewoon niet de doelgroep?
[update] Het seminar wordt wél live gestreamed!

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jean
14 jaren geleden

Ja. Juist die online ontmoeting; waar je ook bent met een ‘life component’, een gevoel mensen min of meer fysiek te ontmoeten maakt het wat mij betreft heel waardevol. Een symposium over SL zonder die component is dan ook wat vreemd inderdaad. Hoop dat wij met ons eiland – enigszins laagdrempelig – op permanente of regelmatige basis kunnen voorzien in die vorm van communicatie.