“Wat mag je doen met beeld en geluid in het hoger onderwijs? De FAQ op dit gebied bestaat uit 6 onderdelen, die elk op een verschillend doel en/of een verschillende gebruikersgroep zijn afgestemd, nl:
1. Algemene vragen over auteursrecht
2. Vragen van docenten en studenten over bekijken, kopiëren en downloaden
3. Vragen van docenten over gebruik van bestaande video’s
4. Mediatheekvragen
5. Vragen van makers van video’s
6. Vragen over het regelen van rechtenDe vragen hebben allereerst betrekking op video. Daarnaast komen ook audio (muziek, geluid) en stilstaand beeld (foto’s) aan bod. Met video wordt hier in ruime zin een film, video- of televisieprogramma bedoeld. Video en audio kan op verschillende manieren worden opgeslagen (op videoband, CD-Rom, DVD, harde schijf van een computer, videoserver) en worden afgespeeld (via een videorecorder of DVD-speler, televisie of internet). Als dit onderscheid voor de vragen van belang is, wordt dit specifiek vermeld.”
(bron)
Interessant overzicht met veelgestelde vragen (of eigenlijk: veel vragen die te vaak nog niet gesteld worden!) met betrekking tot het auteursrecht op beeld en geluid. Nadruk ligt (uiteraard) op de situatie in het hoger onderwijs, maar veel van de vragen/antwoorden zijn ook voor anderen interessant en van toepassing.
Kijk, daar heb je dus ECHT iets aan. Nuttig overzicht.