Handschriftherkenning in Vista

Hans Mestrum heeft een demonstratie online staan van het gebruik van Nederlandstalige handschriftherkenning in Vista. Als je overtuigd wilt worden van de kwaliteit van de handschriftherkenning in Vista, dan moet je zeker even kijken. Het handschrift van Hans komt in de buurt van dat van mij. Hans gebruikt voor de demonstratie geen TabletPC maar zijn Sony Vaio met Vista in combinatie met een Wacom Tablet. Lijkt me net iets moeilijker schrijven aangezien je niet precies op de plek schrijft waar de letters verschijnen, maar op de plek waar je je muis zou hebben. Toch gaat het Hans zeker niet slecht af. Alleen jammer dat die Wacoms zo vreselijk duur zijn. Bijna 400 euro excl. BTW voor het exemplaar dat Hans gebruikt maakt privé-aanschaf uitgesloten.
Het zal dus nog effe duren voordat ik mijn blogposts schrijf in plaats van type.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Marc
14 jaren geleden

Ik had daar laatst met Hans ook al even discussie over, waarom zou je je posts willen gaan schrijven in plaats van typen, verwacht dat dit sneller gaat of is dat puur gedreven door de fascinerende techniek?

Veel prettiger lijkt het me als we onze posts kunnen spreken, dan kun je een grote stap maken, althans in gebruikersgemak. Of het ook sneller gaat, dat hangt vooral af van het feit of je in één keer de juiste tekst weet te bedenken.

Pierre
14 jaren geleden

Ik denk dat het een beetje van beiden is (verwachting dat het sneller gaat en fascinerende techniek). Ik heb laatst zitten overleggen/brainstormen met een collega die over een Tablet PC beschikt met XP maar nog zonder Nederlandse handschriftherkenning. Toen hadden we de tablet tussen ons in op de tafel liggen. Het snel even krabbels maken voelde ontzettend vanzelfsprekend en natuurlijk, zelfs zonder handschriftherkenning. Dus ja, ik verwacht dat het in bepaalde situaties inderdaad sneller gaat dan typen. In welke situaties het toetsenbord de voorkeur heeft, én de vraag of je daardoor andere dingen online gaat zetten zijn zaken waar ik nieuwsgierig naar ben.

Hans Mestrum
14 jaren geleden

Ha pierre, bedankt voor de link. Ja het werken met zo’n tablet is niet zo vanzelfsprekend. Oog-handcoordinatie is heel lastig. Maar waar het me dus vooral om ging is dat er dus standaard Nederlandstalige handschriftherkenning zit in Engelstalige Windows Vista. Gewoon even ‘aanzetten’ en hij doet het.

Jeroen vB
Jeroen vB
14 jaren geleden

Ook voor veel minder geld kun je een tablet van Wacom aanschaffen. Voor nog geen €50,- heb je een Wacom volito 2.

Kaj Rietberg
14 jaren geleden

Het schrijven zal nog niet zo snel verdwijnen uit het onderwijs. Door handschriftherkenning zullen leerlingen uit het speciaal onderwijs er baat bij kunnen hebben. En een tablet is makkelijker meenemenen ergens heen dan een laptop lijkt mij.
Schrijven gaat altijd nog automatischer dan typen. Bij typen kijk ik naar het toetsenbord, maar bij schrijven kan ik naar het beeldscherm kijken.

Kaj Rietberg
14 jaren geleden

Schrijven is minder belastend voor de spieren en armen dan typen en muizen.