Second Life Seminar in Groningen

 Gepubliceerd door om 23:03  Second Life
apr 272007
 
“Op donderdag 10 mei organiseren DMA Studio’s en CKM Extended in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen en Organicers een seminar om u bij te praten over Second Life.”

(bron)

Toen afgelopen dinsdag bleek dat Willem Karssenberg en ik bij de Natschool gebruikersdag aanwezig waren en er geen streaming video en backchannel waren kregen we “commentaar” met de vraag hoe dat nou kon. Nou was dat overduidelijk een grapje van Jeroen en zeker niet serieus bedoelt, maar ik ben wel heel serieus als ik zeg dat ik niet snap waarom er niet vaker een online component gekoppeld wordt aan conferenties. Waarom zou ik ook nu weer helemaal naar Groningen moeten als ik wil horen wat al die experts over Second Life te vertellen hebben?
En nee, dat “experts” bedoel ik niet sarcastisch (het programma heeft het overigens ook over experts). Maar het maakt me wel bezorgd. Want als Second Life experts een seminar over Second Life al niet op deze manier ondersteunen dan begin ik me zorgen te maken over onze eigen plannen. Weten zij iets wat ik nog niet weet? En ga ik daar op de vervelende manier achter komen tegen de tijd dat het eiland eenmaal voor iedereen toegankelijk is?
Of ben ik gewoon niet de doelgroep?
[update] Het seminar wordt wél live gestreamed!

OLPC: $175 + XP = Evil?

 Gepubliceerd door om 22:42  Hardware
apr 272007
 
“Nick Negroponte, founder of the One Laptop Per Child initiative, announced that the price of the so-called ‘$100 laptop’ would actually be $175 when manufacturer Quanta begins production this October. Earlier this year, we told you the OLPC might cost over $200, so even though this is a price hike, it’s actually good news. Negroponte also announced that, in addition to the Linux-based OS we showed you earlier, OLPCs would now run Windows.”

(bron)

Pfff, ik blijf dit altijd moeilijk in te schatten zaken vinden. De ophef over het feit dat de OLPC nu ook Windows XP zal kunnen draaien is groter dan het feit dat dat ding er nog steeds niet is en dat hij bijna twee keer zo duur wordt als gehoopt. Is dit gewoon handig voor iedereen, of een mogelijkheid tot verdere “werelddominantie” van Microsoft? Laat nou eerst dat ding maar eens massaal van de band rollen!

[update 3 mei 2007] Het blijkt een misverstand te zijn geweest.