OLPC: $175 + XP = Evil?

“Nick Negroponte, founder of the One Laptop Per Child initiative, announced that the price of the so-called ‘$100 laptop’ would actually be $175 when manufacturer Quanta begins production this October. Earlier this year, we told you the OLPC might cost over $200, so even though this is a price hike, it’s actually good news. Negroponte also announced that, in addition to the Linux-based OS we showed you earlier, OLPCs would now run Windows.”

(bron)

Pfff, ik blijf dit altijd moeilijk in te schatten zaken vinden. De ophef over het feit dat de OLPC nu ook Windows XP zal kunnen draaien is groter dan het feit dat dat ding er nog steeds niet is en dat hij bijna twee keer zo duur wordt als gehoopt. Is dit gewoon handig voor iedereen, of een mogelijkheid tot verdere “werelddominantie” van Microsoft? Laat nou eerst dat ding maar eens massaal van de band rollen!

[update 3 mei 2007] Het blijkt een misverstand te zijn geweest.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Peter Dedecker
14 jaren geleden

Yeah, gaan we ook nog eens virussen gaan exporteren naar Afrika…

Op FOSDEM had een van de leads alvast zo’n ding (beta 2) mee en dat zag er alvast dik in orde uit, net als zijn presentatie.

Pierre
14 jaren geleden

En die was met XP ?

Peter Dedecker
14 jaren geleden

Neenee, die was met (de aangepaste) Linux zoals die bedoeld was.

Er waren weinig opmerkingen op die B2, enkel een bepaalde toets die nogal snel loskwam en het "opwindsysteem" dat men zou vervangen door een trekkabel ipv zwengeltje.