Ontruimen

 Gepubliceerd door om 13:56  Persoonlijk
apr 232007
 
explosiegevaar
“In een stalling bij een woonhuis aan de Fitissingel in Deurne is een verdachte stof aangetroffen die mogelijk explosiegevaar kan opleveren. Brandweer, politie en de Explosieve Opruimingsdienst zijn ter plekke. Vanaf 12.30 uur zijn bewoners van dertien woningen in de directe omgeving geëvacueerd. Bewoners kunnen terecht bij wijkcentrum De Kubus. Er wordt op locatie onderzoek gedaan om vervolgens de stoffen af te voeren.”

(bron)

De buren kwamen aanbellen omdat ze het op teletekst gelezen hadden. Daar stond overigens niet bij dat die 13 woningen al ontruimd waren. Ik had net vanochtend besloten om thuis te blijven werken omdat ik kramp in mijn nek en schouders heb (gisteren verrekt of zo, kou er op, weet het niet, maar is erg onhandig met bewegen) en nu gebeurt er dit. Blijkbaar is het dus echter het “andere” deel van de Fitissingel, de straat is een grote U-vorm, tussen het afgesloten deel en ons huis zitten daarom twee ruime rijen huizen. Er is heel veel politie en brandweer in de buurt, maar geen ontruimingsverzoek aan ons. Ik zit dus weer gewoon zo goed en zo kwaad als het kan op zolder te werken. Nee, ik ga niet met mijn fototoestel op pad om exclusieve foto’s te maken.
[14:06] Omroep Brabant heeft het op het moment over 30 huizen en een vondst van onder meer aceton, zoutzuur en illegaal vuurwerk. Er is tevens blijkbaar een 24-jarige man uit Deurne aangehouden.

apr 232007
 

Nog een online conferentie binnenkort: Web 2.0 for content sharing for learning and teaching.
Voordat je verder leest: de conferentie zit al vol, maar daar kwam ik pas achter toen ik het hele bericht al gemaakt had.

De conferentie loopt van maandag 30 april tot en met vrijdag 4 mei en start steeds om 12:30 uur en duren een uur. Dat is UK-tijd, dus 13:30 – 14:30 uur NL-tijd.
Elk “webinar” bestaat uit 2 presentaties van 10 minuten gevolgd door de mogelijkheid om vragen te stellen door de deelnemers.
De geplande onderwerpen zijn:
* Maandag – Institutional practice in implementing Web 2.0
* Dinsdag – Creating content using Web 2.0
* Woensdag – Web 2.0 for teaching and learning
* Donderdag – Strategy and Policy
* Vrijdag – Conclusions and recommendations Lees verder….

SURF in the Netherlands

 Gepubliceerd door om 07:59  Algemeen
apr 232007
 
“Dear Gorissen,
We have never met each other yet, but we have the same hobby.

The SURF!!!!!

I am [….] from Hungary. I learnt to surf in Lisboa, but i finished it whend arrived back to home.
I would like to ask with it. I won an Erasmus application to Breda from september and i have looked for on the internet, but i couldnt find any page on that area for surf!
Could i ask your help to find some people, whom are surfing on that area or if you have any idea, how will i can surf in your country?

Thank you very much your answer.
Best wishes!”

Ik had eerst alleen de eerste twee regels van het mailtje gelezen en toen bijna op delete gedrukt in de veronderstelling dat het SPAM was. Maar toen drong het pas tot me door dat het hier om een echte vraag ging van iemand die mijn verwijzingen naar stichting SURF / SURFfoundation aangezien had voor dit soort surf. Ik moet zeggen dat het het me eigenlijk erg verbaasde dat het niet veel werk koste om een pagina met surf informatie voor Nederland te vinden. Die zal ik hem dus sturen. Als er iemand nog aanvullende info heeft, dat hou ik me aanbevolen, want ik weet toch eerlijk gezegd meer van het andere SURF. ;-)