Ontruimen

explosiegevaar
“In een stalling bij een woonhuis aan de Fitissingel in Deurne is een verdachte stof aangetroffen die mogelijk explosiegevaar kan opleveren. Brandweer, politie en de Explosieve Opruimingsdienst zijn ter plekke. Vanaf 12.30 uur zijn bewoners van dertien woningen in de directe omgeving geëvacueerd. Bewoners kunnen terecht bij wijkcentrum De Kubus. Er wordt op locatie onderzoek gedaan om vervolgens de stoffen af te voeren.”

(bron)

De buren kwamen aanbellen omdat ze het op teletekst gelezen hadden. Daar stond overigens niet bij dat die 13 woningen al ontruimd waren. Ik had net vanochtend besloten om thuis te blijven werken omdat ik kramp in mijn nek en schouders heb (gisteren verrekt of zo, kou er op, weet het niet, maar is erg onhandig met bewegen) en nu gebeurt er dit. Blijkbaar is het dus echter het “andere” deel van de Fitissingel, de straat is een grote U-vorm, tussen het afgesloten deel en ons huis zitten daarom twee ruime rijen huizen. Er is heel veel politie en brandweer in de buurt, maar geen ontruimingsverzoek aan ons. Ik zit dus weer gewoon zo goed en zo kwaad als het kan op zolder te werken. Nee, ik ga niet met mijn fototoestel op pad om exclusieve foto’s te maken.
[14:06] Omroep Brabant heeft het op het moment over 30 huizen en een vondst van onder meer aceton, zoutzuur en illegaal vuurwerk. Er is tevens blijkbaar een 24-jarige man uit Deurne aangehouden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Kaj Rietberg
15 jaren geleden

zou toch leuk zijn als nieuw blog erbij

112PierrePress

Gerard
15 jaren geleden

Kaboem….there goes the neighborhood…

Toch benieuwd hoe ze daar nu achter zijn gekomen, misschien vanwege die blauwe steekvlam op Google Maps?