Oeps…..

Mailtje van het “DreamHost Abuse/Security Team” ontvangen:

“Hello,
I just disabled your bittorrent seed as BitTorrent is explicitly forbidden by our Terms of Service.”

Sinds afgelopen december gebruik ik Broadcast Machine om een torrent-versie van de EduKast aan te bieden (zie hier voor uitleg).
Het mooie daarvan was dat Broadcast Machine niet alleen een tracker bevat maar ook de mogelijkheid om op de server een Python script te laten lopen dat server side seeding doet. Dat betekende dat ik gewoon vanaf de start al één extra seeder beschikbaar had die het bestand kon aanbieden. Wat ik daarbij over het hoofd gezien had, is dat dat in de Terms of Service van Dreamhost expliciet het draaien van een Bittorrent client verboden wordt. En in ieder geval het Python script is als zodanig aan te merken.
Is ook gemakkelijk te blokkeren aangezien Bittorrent een aantal specifieke poorten gebruikt (al weer eentje) en als je die op de server blokkeert doet die gewoon niet meer.
Ik heb echter wel maar even een mailtje terug gestuurd. Niet alleen om uit te leggen dat de torrents waar het hier om gaat 100% legaal zijn, maar ook om te vragen of ze het nou ook over de tracker hebben. Dat is namelijk niet meer/minder dan een gewone website, een paar PHP scripts die gewoon via poort 80 (dat wat een website ook standaard gebruikt) benaderd wordt. Ik moet nog even uitzoeken of ik zonder het beschikbaar hebben van een tracker nog wel wat kán aanbieden.
Hoe dan ook, ik wil niet het risico lopen dat ik door zo’n misverstand straks helemaal gesloten wordt. Wordt vervolgd…. :-(