Second Life: Zet even de juiste poorten open!

Willem Karssenberg riep ooit “Alle poorten open“. Omdat dat lang niet overal zo is (ik denk sowieso dat nergens *alle* poorten voor *alle* verkeer open staan, maar dat terzijde) bij deze de tip om Second Life aan het lijstje met “zorg dat ze het even voor je testen als je het op locatie wilt demonstreren” toe te voegen.
Vandaag kwam ik er toevallig achter dat Second Life best een aantal eisen stelt aan de poorten die open staan (ook voor binnenkomend verkeer). Anders kom je er gewoon niet in. Zie dit bericht voor de foutmelding en de benodigde poorten. En nou maakte het vandaag gelukkig niets uit en is het ook helemaal niet interessant waar dat was, maar Second Life stond bij mij in ieder geval nog niet op het lijstje van applicaties die wel eens problemen zouden kunnen hebben met firewalls. Bij deze wél dus!

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Ton Zijlstra
14 jaren geleden

Hoi Pierre,
Nuttige tip! Dank je wel. Zelf op locatie bij demo’s nog nooit tegenaan gelopen, maar je weet nooit wat je nog tegenkomt.

Kaj Rietberg
14 jaren geleden

Bij mij op school, speciaal onderwijs van 4 t/m 20 jaar, is Second Life en aanverwante programma’s verboden. Erg jammer want ik wilde gaan experimenteren met een aantal leerlingen met Quest Atlantis, zie http://www.kajrietberg.nl/?page_id=64 ]

Die poorten zijn dus hermetisch afgesloten.

Paul
14 jaren geleden

Inderdaad, collega’s vroegen mij pas geleden ook of ik op een interne bijeenkomst Second Life wilde demonstreren. Op mijn normale werkplek bleek ik er niet in te kunnen, maar in ons vergadercentrum (ander netwerk) gelukkig wel. Blij dat ik dat vooraf even getest had.