apr 032007
 

Willem Karssenberg riep ooit “Alle poorten open“. Omdat dat lang niet overal zo is (ik denk sowieso dat nergens *alle* poorten voor *alle* verkeer open staan, maar dat terzijde) bij deze de tip om Second Life aan het lijstje met “zorg dat ze het even voor je testen als je het op locatie wilt demonstreren” toe te voegen.
Vandaag kwam ik er toevallig achter dat Second Life best een aantal eisen stelt aan de poorten die open staan (ook voor binnenkomend verkeer). Anders kom je er gewoon niet in. Zie dit bericht voor de foutmelding en de benodigde poorten. En nou maakte het vandaag gelukkig niets uit en is het ook helemaal niet interessant waar dat was, maar Second Life stond bij mij in ieder geval nog niet op het lijstje van applicaties die wel eens problemen zouden kunnen hebben met firewalls. Bij deze wél dus!

Webcammuur in PowerPoint

 Gepubliceerd door om 20:36  Leertechnologie
apr 032007
 
webcam wall

Ik moet bekennen dat ik me niet kan voorstellen dat ik het ooit ga gebruiken tijdens een presentatie, de Web-cam Wall op basis van Microsoft PowerPoint 2003. Daarbij wordt het beeld van maar liefst 6 webcams via embedded Windows Mediaplayers in een PowerPoint dia getoond. Er staat een voorbeeld PPT-bestand op de site, dus ik heb het wel even uitgeprobeerd. Op twee van de zes webcams kreeg ik geen beeld en PowerPoint ging er uiteindelijk spontaan van hangen. Jammer, maar het was natuurlijk wel grappig om te zien zolang het duurde.

 Reacties uitgeschakeld voor Webcammuur in PowerPoint  Tags: