Google Maps: hoeveel eenvoudiger kan het nog worden?

Google Maps Easy - Klik voor grotere versie

Ik weet niet of er nog iemand is die nu nog een reden kan verzinnen waarom niet iedereen in staat zou moeten zijn om een Google Maps mashup te maken met daarin een aantal markers met informatie/foto’s/video, een aantal tracklijnen en of gebieden. Want je kunt dat sinds vandaag namelijk meteen in Google Maps zelf doen (getipt door Google Earth Blog). En als je een Google account hebt (wie heeft dat nog niet?), dan kun je de mashups bewaren en als je die dan als “publiek” markeert, dan kun je er gewoon naar verwijzen: Mijn werkplek op Google Maps. Je kunt gewoon tekst invoegen, maar ook HTML, dus een stukje code van Flickr is geen enkel probleem. Handig is ook dat het resultaat als KML-bestand beschikbaar is. Bekijk je het daarom liever in Google Earth, dan is dat maar één extra klik en geen extra werk voor de maker van de kaart. Mooi!

Google Earth - Klik voor grotere versie
0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Kaj Rietberg
14 jaren geleden

Hiermee kan je leuke dingen doen voor aardrijkskunde. Bijvoorbeeld moeten de leerlingen hun eigen huis aangeven en er foto’s bij plaatsen.
Is het ook mogelijk om het alleen open te stellen voor een groep?

Pierre
14 jaren geleden

Ze zijn nooit écht helemaal geheim:

U kunt kiezen of u uw kaarten openbaar wilt maken of privé wilt houden.

Openbare kaarten zijn kaarten die u wilt publiceren en delen met iedereen. In de toekomst worden openbare kaarten toegevoegd aan de zoekresultaten van Google Maps en Google Earth.

Niet-openbare kaarten zijn kaarten die u privé wilt houden en alleen wilt delen met bepaalde mensen. Niet-openbare kaarten worden niet opgenomen in de zoekresultaten, zodat deze op dezelfde manier toegankelijk zijn als een geheim telefoonnummer: iedereen die de specifieke URL van de kaart weet, kan deze bekijken, maar er is geen directory of zoekmachine voor het vinden van niet-openbare kaarten.

U kunt deze instelling op elk moment wijzigen. Onthoud echter dat alle kaarten een openbare URL hebben. In het algemeen raden we u aan geen kaarten te maken die u niet met anderen wilt delen. ( bron)

Kaj Rietberg
14 jaren geleden

Bedankt hiervoor. Dan zouden andere opdrachten beter zijn. Maar volgens mij leuk om te gebruiken. Maakt de lessen zeker levendiger.