Second Life Video: TV aansluiten

Droste - Klik voor grotere versie

Vandaag heb ik eindelijk de mogelijkheid gehad om een TV aan te sluiten in Second Life. Ik weet het, het klinkt raar dat iemand daar enthousiast over kan worden, maar het is nou eenmaal een voorwaarde voor het (volgende stap!) kunnen doorgeven van live streaming video. Maar een TV laten werken in Second Life kan alleen als je eigenaar bent van een stuk land (en om land te kopen moet je sowieso een betaald account hebben) óf, zoals vandaag, samenwerken met de eigenaar van een stuk land (bedankt Paul!). Die moest er namelijk voor zorgen dat mijn avatar onderdeel uitmaakte van de groep waar het parcel (stuk land) van was én moest de TV (van FreeView) aan de groep en het parcel koppelen. De foto is een foto van mijn avatar terwijl die staat te kijken naar twee schermen waarop een Quicktime stream (link) getoond wordt van een opname (met Camtasia) van mijn avatar die naar een Quicktime stream van een video van de Gamingstudiedag (link) van vorig jaar staat te kijken. De twee links verwijzen naar de Quicktimebestanden hier op de streaming video server van Dreamhost. De eerste link loopt niet helemaal zonder haperen, zoals eerder uitgelegd, is Second Life + Camtasia erg heftig voor mijn laptop. Zonder Camtasia loopt de video probleemloos, het is namelijk een directe stream tussen de Dreamhost server en het Quicktime deel van de Second Life client.
Volgend stap is een Quicktime streaming server regelen die ook een live feed aan kan (als iemand er eentje in de lucht heeft die ik voor wat tests mag gebruiken, dan hou ik me aanbevolen!!). Ik heb inmiddels wat gespeeld met de testversie van Wirecast. Daarmee kun je vanaf Windows naar zowel WMV als Quicktime streamen en een lokale backup maken. Helaas niet gratis, maar in ieder geval gratis te testen om te zien of de setup werkt.
Einddoel: een setup zoals ze bij TransVision06 gebruikt hebben.