Acht trends in Onderwijs en ICT

 Gepubliceerd door om 22:03  Leertechnologie
apr 022007
 
“Welke beelden krijg jij als je de klas van de toekomst voorstelt? Een robot die een lesje wiskunde afdraait? De school als medisch centrum waar leerlingen Flash-cards met parate kennis krijgen geïmplanteerd? En de leraar: wordt hij een Bint, een Big Brother of een Jean-Luc Picard? In Vector van maart 2007 beschrijf[t] [Erno Mijland] acht trends in onderwijs en ict, naar aanleiding van bezoekjes aan twee onderwijsbeurzen.”

(bron)

De acht trends die Erno noemt zijn:
#1 Slimme schoolborden
#2 Elektronische leeromgevingen
#3 Stemkastjes
#4 Podcasting
#5 3D
#6 Online software
#7 Video conferencing
#8 Online content

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet helemaal eens was met de samenstelling van de lijst. Zo wordt bij 3D wél gesproken over Google Earth, maar ontbreekt bijvoorbeeld Second Life. Als je de tekst bij Podcasting leest zie je dat Erno het over videopodcasting heeft (en dat kan ook zónder Mac!). Ik dacht online/streaming video te missen, maar dat wordt genoemd bij de toelichting van online content. Gaming, online profielsites als Sugababes en Superdudes of (vergelijkbaar daarmee) elektronische Portfolio’s waren in ieder geval onderwerpen die ik hier zeker terug verwacht had. De stemkastjes vond ik juist weer verrassend omdat ik niet verwacht had dat die als trend al doorgedrongen waren.

Wat is jouw lijstje van trends op het gebied van Onderwijs en ICT? Sluit het aan bij het lijstje van Erno? Moeten er dingen bij of juist af? Ik hoor het graag van je.

Zotte Zomertijd bij UPC

 Gepubliceerd door om 21:27  Hardware
apr 022007
 
klok

OK, je weet dat je teveel programma’s op de harde schijf van je UPC Mediabox hebt staan als je een week nodig hebt om te ontdekken dat je UPC Mediabox niet alleen de klok van het apparaat zelf één uur vooruit gezet heeft toen de zomertijd in ging. Ook van alle ingestelde programma’s om op te nemen zijn de begin en eindtijd één uur vooruit gezet. En tja, omdat de omroepen dat niet ook met de uitzendtijden gedaan hebben worden opeens de verkeerde programma’s opgenomen. LOL, tis maar goed dat ik er om kan lachen.

 Reacties uitgeschakeld voor Zotte Zomertijd bij UPC  Tags: ,

Opeens was ie weg! – #2

 Gepubliceerd door om 20:55  Algemeen
apr 022007
 

Movie Max Deurne was in februari opeens weg. Een mailtje naar het moederbedrijf leverde eerst alleen een (nette en snelle) reactie op dat ze met de mensen van Movie Max Deurne aan het kijken waren hoe de afhandeling op te pakken.
Afgelopen week kreeg ik een brief dat ze met de collega’s van FilmClub in Deurne geregeld hadden dat die de netto huurtegoeden (= het oorspronkelijk ingelegde bedrag) zouden overnemen. Die tegoeden zouden dan een jaar lang bij FilmClub geldig zijn. Het was best een lange lijst met klanten waar ze bij FilmClub mijn naam en tegoed in opzochten. En de 54 euro die ik retour kreeg was zeker niet het hoogste netto bedrag dat ik zag staan. Toch weer mooi meegenomen en netjes afgehandeld van Movie Max!

 Reacties uitgeschakeld voor Opeens was ie weg! – #2  Tags: