Menu
Categorieën
Bloggende leerlingen bij het Orion College
31 maart 2007 Onderwijs

Hans Mestrum heeft de afgelopen maand een aangtal gastlessen gegeven aan een groep leerlingen van het Orion College. Gisteren was de afsluitende Studium Generale en Hans geeft een overzicht van foto’s, heel korte videoclips en presentaties. Overigens, die foto’s en video’s zijn niet gemaakt door Hans, maar door de leerlingen zelf. Mooi!
Vooral ook omdat de lessen niet alleen gingen over de techniek en de trucjes, maar de leerlingen ook liet nadenken over zaken/vragen als: hoe communiceer je met een weblog?, wat zijn verschillen tussen bloggen en MSN-en?, Respect online, privacy. Kortom, de dingen die ook voor onze digital natives niet vanzelfsprekend zijn, maar waarvan je ze bewust moet maken door ze uit te dagen daar over na te denken. En als dat in zo’n setting als deze lessen gebeurt kan ik me absoluut voorstellen dat ze dat willen én kunnen.

"5" Comments
 1. Ja het was echt prachtig. Ik heb in de praktijk mogen ervaren hoe de Net-generatie/homo zappiens werkt.
  Ook heel leuk was het dat bij deze afsluiting ouders aanwezig waren. Zij hebben echt kunnen ervaren waartoe kinderen in staat zijn als je ze ruimte geeft en vertrouwen.

 2. @Hans,

  Wat was het doel van de gastlessen?
  Kaj

 3. Hai Kaj,
  we voeren de discussie op mijn blog heb ik gemerkt ;-)

 4. Ja, het was zo leuk Hans! Ik heb echt heel veel gehad aan de lessen van webloggen! Ook leuk dat er een stukje staat op het ‘ICT en onderwijs BLOG’!
  THÁM0$

  http://thamos.web-log.nl/

 5. ja het was echt een super les ook leuk dat de ouders erbij waren

Reacties zijn niet toegestaan
*