ASX troubles

mediaplayer met navigatie - Klik voor grotere versie

Een vreemd probleem waar ik via de mail op gewezen werd en wat ik niet helemaal (dus eigenlijk helemaal niet) kan verklaren. Het gaat over de ASX-bestanden die gemaakt worden door mijn Camtasia-conversiescript waarover ik hier schrijf.
Als je naar deze pagina dan zie je de video en de navigatie aan de linkerkant. In die pagina staat ook een directe link naar het ASX-bestand dat de informatie voor de navigatie bevat. Als je daar op klikt dan hoort Mediaplayer op te starten met daar in ook die navigatie-opties.
Probleem is echter dat dat niet altijd het geval is.
Wel in ieder geval als je het bestand opslaat op je computer en van daaruit opent, maar niet altijd als je gewoon op de link klikt.
Het eerste waar ik uiteraard aan dacht was een foute mime-type instelling op de server. Daar had ik expliciet toegevoegd “AddType video/x-ms-asf asx” maar daarmee opende de video zich nu niet automatisch in mijn Mediaplayer 11.
Online kan ik er niet veel over vinden, anders dan dat Microsoft aangeeft dat het opnieuw installeren van Mediaplayer kan helpen, dat schiet ook niet echt op, maar maakte ook niet echt verschil.
Toen heb ik de mime-type instelling gewijzigd in “AddType video/x-ms-asx asx” en dat blijkt op mijn computer het probleem wel op te lossen, maar blijkbaar niet altijd.
Iemand die dit verschijnsel kent en belangrijker nog, die weet hoe dit voor alle bezoekers op te lossen?