ASX troubles

 Gepubliceerd door om 23:22  Media
feb 262007
 
mediaplayer met navigatie - Klik voor grotere versie

Een vreemd probleem waar ik via de mail op gewezen werd en wat ik niet helemaal (dus eigenlijk helemaal niet) kan verklaren. Het gaat over de ASX-bestanden die gemaakt worden door mijn Camtasia-conversiescript waarover ik hier schrijf.
Als je naar deze pagina dan zie je de video en de navigatie aan de linkerkant. In die pagina staat ook een directe link naar het ASX-bestand dat de informatie voor de navigatie bevat. Als je daar op klikt dan hoort Mediaplayer op te starten met daar in ook die navigatie-opties.
Probleem is echter dat dat niet altijd het geval is.
Wel in ieder geval als je het bestand opslaat op je computer en van daaruit opent, maar niet altijd als je gewoon op de link klikt.
Het eerste waar ik uiteraard aan dacht was een foute mime-type instelling op de server. Daar had ik expliciet toegevoegd “AddType video/x-ms-asf asx” maar daarmee opende de video zich nu niet automatisch in mijn Mediaplayer 11.
Online kan ik er niet veel over vinden, anders dan dat Microsoft aangeeft dat het opnieuw installeren van Mediaplayer kan helpen, dat schiet ook niet echt op, maar maakte ook niet echt verschil.
Toen heb ik de mime-type instelling gewijzigd in “AddType video/x-ms-asx asx” en dat blijkt op mijn computer het probleem wel op te lossen, maar blijkbaar niet altijd.
Iemand die dit verschijnsel kent en belangrijker nog, die weet hoe dit voor alle bezoekers op te lossen?

 Reacties uitgeschakeld voor ASX troubles  Tags:

FeedBurner is jarig

 Gepubliceerd door om 06:35  Internet
feb 262007
 
Feedburner statistieken - Klik voor grotere versie (bron)

Feedburner bestaat vandaag drie jaar. Ik maak er inmiddels bijna twee jaar gebruik van en heb voorlopig in ieder geval geen plannen om er weg te gaan.

Voor het geval je nog geen idee hebt waar ik het over heb: Feedburner is een gratis dienst die de statistieken voor mij RSS-feeds bijhoudt. Er is ook een betaalde versie, maar voor het bijhouden van het aantal abonnees op een feed of het aantal downloaders van podcasts is de gratis versie voldoende.
Als jij bijvoorbeeld http://www.gorissen.info/Pierre/xml-rss2-full.php toevoegt aan je RSS-lezer, dan komt de inhoud van dat bestand niet rechtstreeks van mijn server. De inhoud die jouw RSS-lezer krijgt wordt geleverd door Feedburner, die op zijn beurt die informatie weer bij mij van de server haalt. Door die omweg kan Feedburner bijhouden welke programma’s de RSS-feed ophalen, wanneer doorgeklikt wordt op een bericht etc. En dat is handig om te weten.

Een tijdje geleden heeft Feedburner ook de mogelijkheid toegevoegd om site-statistieken, dus voor bezoekers bij te houden, waarschijnlijk als een poging om haar dienstenpakket te verbreden, maar daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt. Dat is al een redelijk drukke markt.
Opvallend is ook dat er ter ere van de verjaardag geen grootse aankondigingen waren van nieuwe features voor trouwe klanten. Maar ja, wellicht is dat ook de reden dat ze nog steeds zelfstandig zijn en nog niet zijn opgekocht.

 Reacties uitgeschakeld voor FeedBurner is jarig  Tags: