FeedBurner is jarig

Feedburner statistieken - Klik voor grotere versie (bron)

Feedburner bestaat vandaag drie jaar. Ik maak er inmiddels bijna twee jaar gebruik van en heb voorlopig in ieder geval geen plannen om er weg te gaan.

Voor het geval je nog geen idee hebt waar ik het over heb: Feedburner is een gratis dienst die de statistieken voor mij RSS-feeds bijhoudt. Er is ook een betaalde versie, maar voor het bijhouden van het aantal abonnees op een feed of het aantal downloaders van podcasts is de gratis versie voldoende.
Als jij bijvoorbeeld http://www.gorissen.info/Pierre/xml-rss2-full.php toevoegt aan je RSS-lezer, dan komt de inhoud van dat bestand niet rechtstreeks van mijn server. De inhoud die jouw RSS-lezer krijgt wordt geleverd door Feedburner, die op zijn beurt die informatie weer bij mij van de server haalt. Door die omweg kan Feedburner bijhouden welke programma’s de RSS-feed ophalen, wanneer doorgeklikt wordt op een bericht etc. En dat is handig om te weten.

Een tijdje geleden heeft Feedburner ook de mogelijkheid toegevoegd om site-statistieken, dus voor bezoekers bij te houden, waarschijnlijk als een poging om haar dienstenpakket te verbreden, maar daar heb ik nog geen gebruik van gemaakt. Dat is al een redelijk drukke markt.
Opvallend is ook dat er ter ere van de verjaardag geen grootse aankondigingen waren van nieuwe features voor trouwe klanten. Maar ja, wellicht is dat ook de reden dat ze nog steeds zelfstandig zijn en nog niet zijn opgekocht.