Overstappen probleemloos?

 Gepubliceerd door om 23:15  Internet
nov 232006
 

Mijn ADSL-verbinding doet het inmiddels. Ik weet ook redelijk waarom en hoe ik moet zorgen dat het blijft werken. Uit de reactie van Gerard begrijp ik dat ik het eigenlijk helemaal niet slecht gedaan had, maar ik kan nu alvast zeggen: stap niet over naar SURFSnelADSL en/of InterNLNet!! Tenzij je ofwel zelf veel verstand van netwerken hebt óf je iemand hebt die dit voor je kan doen. Gebruik dan sowieso de standaard apparatuur die ze meeleveren (want die supporten ze) en neem de dag nadat BBNed toevallig onaangekondigd je lijn overgenomen heeft vrij. Want de helpdesk is na 18:00 uur niet bereikbaar en het vinden van hulp online voor een niet door InterNLNet geleverd modem levert vooral veel vragen op.
(is natuurlijk een gevaarlijke klacht, want mijn uitleg staat ook nog niet online).

Als klap op de vuurpijl: ik had me al boos gemaakt over het vroegtijdig overnemen van mijn lijn door BBNed, ik had namelijk heel duidelijk aangegeven op het formulier dat dat pas per 15 december mocht, krijg ik vandaag post van KPN dat ze de oude ADSL-aansluiting per 4 december afsluiten. Hoezo? Als dat is naar aanleiding van een seintje van BBNed,InterNLNet of zelfs Tele2 (waar ik eerst zat in combinatie met KPN), dan zou vandaag (eergisteren) het meest logisch zijn, of anders bij geen seintje 15 december toch zeker pas. Want dat is de officiële afloopdatum van mijn contract én de datum die ik ook Tele2 doorgegeven heb als datum van stopzetten. Ik ben eens benieuwd hoe dat met alle facturen gaat. InterNLNet gaf aan te factureren vanaf moment van aansluiten (afgelopen maandag), KPN zegt in hun brief “Het abonnement wordt in rekening gebracht totdat uw contractperiode ten einde is”. Maar dat is pas 15 december en ze sluiten me op 4 december al af.
Maar goed, de telefoon (via het modem en voipdiscount.com) doet het weer, de laatste speedtest liet 9205.6 kbps downloadsnelheid zien en 27,95 euro per maand is natuurlijk niet veel. En omdat ik mijn KPN-abonnement omgezet heb naar Belbudget (98% van de gesprekken lopen via voip) zijn ook daar de kosten een stuk lager.
Nou multicast nog werkend en het setupproces documenteren en ik kan voorlopig weer vergeten dat ik een ADSL-aansluiting heb.

nov 232006
 

Ik neem aan dat het vandaag weer “Bedank je eerste reageerder eens“-dag was aangezien dat vorig jaar ook zo was….maar betekent dat dat ik elk jaar alleen Jerôme moet bedanken voor zijn eerste reactie?
Vind ik ook zo saai. In plaats daarvan wil ik jullie allemaal bedanken voor al die 1861 reacties in totaal (na aftrek van mijn eigen reacties op jullie reacties) naar aanleiding van de 2574 berichten die tot nu toe zijn verschenen hier op dit blog. Bedankt!

(ehm, ik heb ook gekeken hoeveel reacties ik zelf geplaatst heb, maar dat wil je niet weten)

e-Portfolio plugfest

 Gepubliceerd door om 22:29  SURF
nov 232006
 
e-portfolio plugfest

Het kon niet op wat betreft e-portfolio’s deze week. Na de NEN e-portfolio dag in Delft, ging ik vandaag naar het e-Portfolio plugfest in Utrecht. Dat plugfest is onderdeel van het e-portfolio programma van Kennisnet en was tevens een voorbereiding voor het EduExchange evenement dat Kennisnet en SURF samen op 7 december organiseren.
Er waren in totaal vier leveranciers die met wisselend succes met het voorbeeldbestand dat Kennisnet gemaakt had en met elkaars bestanden aan de slag gingen. Het is een besloten plugfest, ik laat de officiële rapportage over resultaten, geconstateerde problemen aan Kennisnet over. Dat is bij zo’n eerste plugfest voor een jonge specificatie ook iets minder belangrijk. Het is de ontwikkeling tussen het eerste en het tweede plugfest dat uiteindelijk wat zegt. Voor de leveranciers is het namelijk ook vaak de eerste mogelijkheid om met packages van anderen te testen of om hun packages in andere systemen te testen.

Zaak is nu om de resultaten te gebruiken om andere leveranciers én gebruikers (en dan bedoel ik organisaties als hogescholen en universiteiten, niet de daadwerkelijke student of docent) aan het werk te krijgen. Lees verder….

NEN Normalisatiedag e-Portfolio

 Gepubliceerd door om 22:24  SURF
nov 232006
 

Kijk dit is dus precies waarom ik normaal gesproken probeer om al tijdens een dag een bericht te plaatsen. Door het gebrek aan internettoegang en zo is het zo alweer even geleden. Toch nog wat kreten en punten.

Waarom was ik maandag in Delft? Nou niet omdat ik zo veel met elektronische portfolio’s te maken heb. Maar de dag werd georganiseerd door de NEN Normcommissie Leertechnologieën en daar ben ik namens mijn werkgever lid van. En het was ook voor een semi-leek als dat ik ben goed te volgen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor NEN Normalisatiedag e-Portfolio  Tags: