UPC Digital of toch maar niet! #2

 Gepubliceerd door om 20:04  Media
okt 122006
 

OK, complimenten voor UPC. Ze hebben blijkbaar toch al bijgeleerd. Een paar dagen geleden schreef ik dat ik een informatiepakket van UPC Digital binnen gekregen had en me aan het afvragen was of ik het apparaat dat me toegestuurd zou worden wel moest aannemen. Ik ging er vanuit, zeker gezien de berichten over de UPC-strategie wat dit betreft, dat ik gewoon op een gegeven moment een persoon met een doos voor de deur zou hebben staan.
Maar vanavond ging de telefoon. Een vriendelijke meneer van UPC die me wilde vertellen dat UPC nu een schitterend aanbod had voor mij als abonnee, want ik zou zomaar 6 maanden gratis gebruik mogen maken van UPC Digital.
Toen ik hem uitlegde dat het goed was dat hij belde voordat ze het apparaat opstuurden omdat ik voornemens was het niet aan te nemen, hem uitlegde dat ik de folder gelezen had, de DVD bekeken had en onvoldoende voordelen zag om er nu al gebruik van te maken, dat de 6 x 2,16 euro die ik nu dan gratis kreeg niet echt doorslaggevend was, en dat ik eigenlijk pas interesse zou hebben in hun aanbod als de DVR (Digitale Videorecorder) die er voor 9,99 euro per maand aan zit te komen beschikbaar is, bleef hij vriendelijk en drong verder niet aan. Resultaat: geen gedoe aan de deur, verzendkosten bespaard, en een klant waarvan je weet dat je hem weer kunt benaderen als de DVR er wél is.
Ik snap alleen nog niet van mezelf dat ik een nieuw speeltje, dat ik 6 maanden gratis zou kunnen testen, op rationele gronden heb afgewezen….zou ik nou toch oud aan het worden zijn?

Hoe wil jij je SOA hebben?

 Gepubliceerd door om 19:36  Tools
okt 122006
 
SOA - Klik voor grotere versie

Via een post op CNET News.com kwam ik bij een drietal filmpjes op YouTube waarin het concept achter SOAs uitgelegd wordt. Blijkbaar zijn de filmpjes door IBM gemaakt en het leuke is dat het verhaal drie keer hetzelfde is, maar de metafoor is steeds net wat anders. De ene keer worden SOAs vergeleken met je kast met kleding, het tweede filmpje gebruikt de legoblokken-metafoor en de derde tenslotte vergelijkt het met een verzameling muzieknoten die je vrij kunt aanpassen aan de tune die je organisatie op dat moment nodig heeft. Leuk, al was het maar omdat elke metafoor ook gebruikt kan worden om mogelijke risico’s/nadelen te bespreken, zoals “je moet er wel rekening mee houden dan niet elke combinatie van kleding bij elkaar past” of “als je de verkeerde lego-blokken hebt, kun je nooit dat huis bouwen dat je graag wilde hebben” of “je moet een rocker geen klassieke muziek laten spelen” of zo…

Who’s Johnny? #2

 Gepubliceerd door om 07:20  Media
okt 122006
 

Voor de niet zo regelmatige lezers: nee hoor, Willem heeft me niet gedwongen nog een keer stil te staan bij de overname van YouTube door Google, maar het hielp natuurlijk wel dat hij me prikkelde. ;-) Goed, de vraag dan of GooTube goed of slecht is. Ik zie heel veel in de redenatie van Robert Paterson dat wat Google doet is het toevoegen van waarde aan het “Google Universum” (klinkt beter vind ik dan Google Container) door de aankoop. En als je ziet hoe Google hun Google Docs & Spreadsheets uit o.a. het overgenomen Writely en zo het lijstje diensten dat al bestond uit Analytics, Gmail, Persoonlijke zoekopdrachten, Reader, Talk, Video, Webmaster Tools, AdWords, Alert, Discussiegroepen, Blogger, Picasa, Maps en Earth, Boeken, Scholar, …. (ik ga er niet eens individueel naar linken, want als je inlogt bij Google krijg je netjes in een lijstje te zien) weer wat breder maakt, dan neemt de tijd die ik bij een door Google beheerde dienst doorbreng inderdaad stevig toe. En steeds vaker met (automatisch) dezelfde login. Lees verder….