Hoe wil jij je SOA hebben?

SOA - Klik voor grotere versie

Via een post op CNET News.com kwam ik bij een drietal filmpjes op YouTube waarin het concept achter SOAs uitgelegd wordt. Blijkbaar zijn de filmpjes door IBM gemaakt en het leuke is dat het verhaal drie keer hetzelfde is, maar de metafoor is steeds net wat anders. De ene keer worden SOAs vergeleken met je kast met kleding, het tweede filmpje gebruikt de legoblokken-metafoor en de derde tenslotte vergelijkt het met een verzameling muzieknoten die je vrij kunt aanpassen aan de tune die je organisatie op dat moment nodig heeft. Leuk, al was het maar omdat elke metafoor ook gebruikt kan worden om mogelijke risico’s/nadelen te bespreken, zoals “je moet er wel rekening mee houden dan niet elke combinatie van kleding bij elkaar past” of “als je de verkeerde lego-blokken hebt, kun je nooit dat huis bouwen dat je graag wilde hebben” of “je moet een rocker geen klassieke muziek laten spelen” of zo…

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wilfred Rubens
14 jaren geleden

Hoi Pierre,

Dank voor deze post. Heb ik gelijk aan mijn Del.icio.us toegevoegd.
SOA wordt met de filmpjes helder geïllustreerd. Jammer dat het filmpje dat Sarah Porter onlangs tijdens de SURF-bijeenkomst over de grenzen van de ELO liet zien, (nog?) niet op YouTubes staat.