OK Go op Fabchannel (not) #2

 Gepubliceerd door om 06:40  Media
sep 272006
 

Ik was de Fabchannel-website een beetje in de gaten aan het houden om te zien wanneer de video van het optreden van OK Go in het archief beschikbaar zou komen, maar helaas. Het voorprogramma van optredens (Motion City Soundtrack was de hoofdact) bij Fabchannel wordt blijkbaar niet online gezet. Jammer.

 Reacties uitgeschakeld voor OK Go op Fabchannel (not) #2  Tags:

Open deur?

 Gepubliceerd door om 06:36  Leertechnologie
sep 272006
 
“De Britse site OpenDOAR toont sinds kort een overzicht van 760 wereldwijde repositories. Opvallend is dat alle repositories door medewerkers van OpenDOAR bekeken en goed genoeg bevonden zijn. De site biedt daarom volgens mede-financierder JISC meer kwaliteit dan lijsten die automatisch gegenereerd worden.”

(bron)

Nee, hoewel je OpenDOAR wel zo kunt uitspreken staat DOAR hier voor Directory of Open Archive Repositories. Op OpenDOAR kun je een lijst van die repositories vinden met daarbij de beschikbare informatie. Het gaat daarbij overigens niet om een kwaliteitsoordeel van de inhoud van de repository, maar de mensen achter de site hebben wel geprobeerd te achterhalen of de repositories bijvoorbeeld informatie over de rechten van hergebruik van het materiaal in de repositories meeleverden. Wel zo handig als je dat weet, niet vanzelfsprekend blijkt uit de lijst.
Je zult op de site ook geen verwijzingen vinden naar bijvoorbeeld Edurep, JORUM, LOREnet of Merlot (om er maar eens een paar te noemen). Dat zijn namelijk repositories met leermiddelen en het gaat hier alleen over onzoeksartikelen, publicaties etc. De zaken die je in Nederland binnen het DARE-programma zult tegenkomen. Het is mooi om te zien dat de lijst op het gebied van repositories voor wetenschappelijk materiaal al zo lang is. Roept natuurlijk wel meteen de vraag op: hoe lang zou die lijst voor repositories met onderwijsmateriaal zijn?

Automatisch geotaggen

 Gepubliceerd door om 06:21  Geocoding
sep 272006
 
geotagger - Klik voor grotere versie
The Jelbert GeoTagger connects to a Garmin Geko 301 GPS device and fits into a DSLR’s flash shoe. Every time you take a photo the camera triggers the geotagger, which records the precise position and heading of a camera using the GPS device.”

(bron)

Als ik dit soort berichten lees en dan de bijbehorende foto zie dan kan ik niet anders dan glimlachen. OK, ik neem echt aan dat als je bijvoorbeeld voor makelaars of zo, (semi-)professioneel foto’s maakt waarbij je de geocoding-informatie nodig hebt, je wellicht met zo’n ding op je fototoestel wilt gaan rondlopen. Maar kijk eens naar dat kastje (in de grote weergave), twee ledjes, een schakelaartje, een sleuf voor een SD-kaartlezer. Het ziet er uit als een doorgeschoten hobby-project en de functionaliteit van kastje + GPS-ontvanger er bovenop zou gewoon in een kleine chip in het toestel moeten zitten. Nou ja, maar een afwachten hoe lang het nog duurt voordat ik kan schrijven dat dat ‘gewoon’ geworden is.