SL: Concert van Jonathan Coulton

 Gepubliceerd door om 19:47  Second Life
sep 012006
 
“On Thursday, September 14 at 5PM (SL/Pacific), PopSci.com and Creative Commons will be hosting a special concert in Second Life featuring Jonathan Coulton as well as popular Second Life musicians Melvin Took, Kourosh Eusebio, Etherian Kamaboko, and Slim Warrior.”

(bron)

Het is vervelend dat 5PM (SL/Pacific) gelijk staat aan 2 uur ’s nachts Nederlandse tijd. Dan moet je natuurlijk wel erg hardcore SL-bewoner zijn om vanuit hier deel te nemen. Het feit dat uit de bijbehorende wiki blijkt dat het voor iedereen toegestaan is het concert op te nemen en onder een Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.5 License te verspreiden doet wel vermoeden dat er achteraf versies van online komen. Jonathan Coulton heeft een aantal tracks beschikbaar gesteld via het Podsafe Music Network, eens even kijken of ik er daar eentje van geschikt vind voor de aflevering van de EduKast van komend weekend. Voor als je tóch vroeg op wilt, hier is de SLURL voor het concert.

 Reacties uitgeschakeld voor SL: Concert van Jonathan Coulton  Tags:
sep 012006
 

De september-editie van de e-learning Themasite is beschikbaar en hij staat weer boordevol interessante artikelen:

 Reacties uitgeschakeld voor e-learning Themasite – september 2006  Tags:
sep 012006
 

Op Marketingfacts vraagt Marco Derksen zich af wat hij nou moet met Second Life. In een van de reacties wordt verwezen naar deze Nederlandse startpagina over Second Life. Daar vind je ook een aantal onderwijsgerelateerde SL-links:

  • Simteach bevat verwijzingen (helaas geen SLURLs) naar een negental onderwijsinstellingen in SL.
  • John Lester, a.k.a. Pathfinder Linden verwijst o.a. naar de the SLED Picayune ( SLUR), een wekelijkse publicatie in SL over RL-onderwijs in SL, geschreven door RL-docenten.
  • De SL-education pagina.
  • Top 20 van educatieve locaties in SL inclusief SLURs, maakt onderdeel uit van de SL Educatieve Wiki.

Kortom, weer meer links dan dat ik voorlopig zal kunnen bekijken.

ALT en Blackboard over patenten

 Gepubliceerd door om 06:55  SURF
sep 012006
 

De Blackboard-patenten blijven nog even in het nieuws. Ook het Britse ALT (Association for Learning Technology) heeft voorafgaande aan haar jaarlijkse conferentie die komende week in Edingburgh plaats vindt een telefonisch gesprek gehad met Blackboard en het verslag daarvan staat nu online (PDF). De reactie van Stephen Downes na het lezen ervan is te begrijpen. Het is een typisch voorbeeld van veel praten en weinig zeggen.