Ik hoor bij een minderheid!

 Gepubliceerd door om 06:26  Hardware
aug 312006
 
“Nederlanders zijn ook minder geneigd om hun laptop in het openbaar open te klappen. Slechts 32% van de Nederlandse laptopbezitters gebruikt zijn laptop in overdekte openbare plaatsen en slechts 29% doet dat in de trein.”

(bron)

Blijkt dat ook slechts 10% gebruik maakt van een laptop van de baas. Dat verzamelcijfer van 22% voor “Ander openbaar vervoer, boten en auto’s” lijkt me een beetje vertekend. Want in een bus of tram wil je je laptop écht niet proberen te gebruiken. Past niet tussen jou en de stoel voor je en van het schudden van die bus wordt je ook niet blij. Overigens, Je kunt natuurlijk zeggen “slechts 29%” omdat het geen 50% of 80% is, maar omgerekend naar de “vierpersoons zitjes” in mijn stoptrein ’s ochtends (die helemaal vol zit) betekent dat wel dat daar gemiddeld (ruim) één van de vier personen die daar zit tijdens de reis een laptop gebruikt. En dat is toch best veel.

Deel dit bericht:

  6 reacties aan “Ik hoor bij een minderheid!”

Reacties (6)
  1. 29% van de laptopbezitters is niet 29% van de treinreizigers (tenzij elke treinreiziger ook een laptop heeft)

  2. Oeps, je hebt helemaal gelijk, verkeerd gelezen. :oops:

  3. Ik ga hem echt niet gebruiken in het openbaar, liever niet.. voordat hij uit mijn handen gegrist wordt!

  4. Goh, waar reis jij dan met het openbaar vervoer? Ik moet zeggen dat ik nog nooit ook maar een beetje het gevoel had dat me iemand dat ding in een volle trein uit de handen zou grissen.

  5. Midden Nederland, en een beetje Randstad. Ik zie wel in de eerste klas veel mensen met laptops, in de tweede klas kom ik het regelmatig voor.

  6. http://www.dutchcowboys.nl/gaming/816
    ik hoop niet dat je inmiddels ook tot deze minderheid behoort

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.