SL: Harvard brengt cursus in virtuele wereld

“Harvard University biedt met ingang van september een college in een virtuele wereld aan. De universiteit gebruikt hiervoor een videogame-achtige wereld met de naam Second Life. De cursus, waarvan Harvard Law School professor Charles Nesson de docent is, is niet de eerste die gegeven wordt in Second Life. Andere universiteiten maakten al eerder gebruik van het programma.”

(bron)

Berkman - Klik voor grotere versie

OK, ik snap dat ik soms snel boos te krijgen ben, maar zo’n flut artikeltje dat niet meer is dan een handige vertaling van dit origineel (waar overigens netjes naar verwezen wordt), is een hele snelle manier om dat voor elkaar te krijgen. Want 2 minuten Googlen maakt van deze PR-achtige aankondiging opeens een enorme bron van SL-info. Als je dat namelijk doet, dan kom je bij deze CyberOne-website met daarop een filmpje (Quicktime of Flash) waarin de betreffende professor samen met zijn dochter verteld én laat zien wat Second Life is en wat ze er mee in de cursus gaan doen. Kijk je wat verder dan zie je dat op die site ook uitleg over het gebruik van Second Life staat inclusief een link naar een video met 20 minuten introductie (“hoe start je met Second Life” waarin je stap voor stap op weg geholpen wordt) én een SLURL naar het Berkman Center for Internet Society zodat je als je SL al gebruikt er ook gemakkelijk naar toe kunt gaan.
En zo wordt een “ja hoor, het zal wel”-bericht opeens een “wauw, interessant om te weten”-ervaring.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Marcel de Ruiter
16 jaren geleden

Hi Pierre,

Bedankt voor het opsnorren van deze info en de post. Scheelt weer wat tijd in dit het tijdslurpende, maar ongekend aantrekkelijke, nieuw medium, wat SL is.

Fred Zelders
16 jaren geleden

Pierre, dank voor je tip!