aug 302006
 
“Harvard University biedt met ingang van september een college in een virtuele wereld aan. De universiteit gebruikt hiervoor een videogame-achtige wereld met de naam Second Life. De cursus, waarvan Harvard Law School professor Charles Nesson de docent is, is niet de eerste die gegeven wordt in Second Life. Andere universiteiten maakten al eerder gebruik van het programma.”

(bron)

Berkman - Klik voor grotere versie

OK, ik snap dat ik soms snel boos te krijgen ben, maar zo’n flut artikeltje dat niet meer is dan een handige vertaling van dit origineel (waar overigens netjes naar verwezen wordt), is een hele snelle manier om dat voor elkaar te krijgen. Want 2 minuten Googlen maakt van deze PR-achtige aankondiging opeens een enorme bron van SL-info. Als je dat namelijk doet, dan kom je bij deze CyberOne-website met daarop een filmpje (Quicktime of Flash) waarin de betreffende professor samen met zijn dochter verteld én laat zien wat Second Life is en wat ze er mee in de cursus gaan doen. Kijk je wat verder dan zie je dat op die site ook uitleg over het gebruik van Second Life staat inclusief een link naar een video met 20 minuten introductie (“hoe start je met Second Life” waarin je stap voor stap op weg geholpen wordt) én een SLURL naar het Berkman Center for Internet Society zodat je als je SL al gebruikt er ook gemakkelijk naar toe kunt gaan.
En zo wordt een “ja hoor, het zal wel”-bericht opeens een “wauw, interessant om te weten”-ervaring.

Deel dit bericht:

SL: Nederland oh Nederland?

 Gepubliceerd door om 06:58  Second Life
aug 302006
 

Dat er de nodige Nederlanders in Second Life verblijven was me de afgelopen dagen wel duidelijk geworden. Wat dat betreft zal het wel handig worden als de voorgenomen aanpassing aan het chatsysteem doorgevoerd wordt en je ook als je niet in SL aanwezig bent de IM-berichten kunt ontvangen. Maar de vraag die ik nog niet echt beantwoord had gekregen is: zitten er ook grote(re) Nederlandse spelers in het spel? Grote bedrijven, mensen die stevig in het land zitten, evenementen organiseren etc.
Dus ging ik op zoek. Lees verder….

Deel dit bericht: