VIPs in Utrecht

 Gepubliceerd door om 23:52  Media
jun 292006
 

Net als Michel Duijvestijn was ik vanochtend in Utrecht voor de bijeenkomst van de klankbordgroep van het VIP-project waarbij de videotheek van SURFnet wordt herontworpen.
Aan zijn heel uitgebreide beschrijving heb ik eigenlijk niet veel toe te voegen.
Michel zijn samenvatting: ze zijn op de goede weg, maar er valt nog veel te doen. En dat onderschrijf ik wel (beide delen van de zin). Maar een deel van het “nog veel te doen” komt ook wel doordat SURFnet een divers gezelschap aan klanten in de klankbordgroep heeft, met veel verschillende wensen die steeds nét dicht genoeg bij elkaar liggen om ze allemaal te willen vervullen. En het is een klankbordgroep met (ruime) ervaring met video en dus veel mensen die duidelijk weten wat ze willen/vinden/nodig hebben. Geen gemakkelijke klus dus. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor VIPs in Utrecht  Tags:

Microsoft Speech Server

 Gepubliceerd door om 21:02  Tools
jun 292006
 

Iets korter dan de Sharepoint-video, maar niet minder interessant is de Channel 9 video over Microsoft Speech Server (Beta). Het is niet het eerste Interactive Voice Reponse-systeem, maar door de wijze waarop je de navigatie en interactie kunt opbouwen in ieder geval heel gebruikersvriendelijk (gebruiker = ontwikkelaar overigens).
Ik ben benieuwd of het Nederlands een van de talen is die Microsoft gaat ondersteunen. Voor het overige zou ik zeggen: maak 45 minuten vrij en kijk even zelf.

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft Speech Server  Tags:

Sharepoint 2007 – Blogs, Wikis, RSS

 Gepubliceerd door om 20:43  Tools
jun 292006
 

Omdat ik ook de afgelopen dagen redelijk wat tijd onderweg doorgebracht heb, had ik ook tijd om een paar Channel 9 videos te bekijken. Ik hoop overigens dat het vertrek van Robert Scoble en nu ook Vic Gundotra geen gevolgen gaat hebben voor de kwaliteit van de berichtgeving via Channel 9. De laatste van twee videos die ik bekeken heb is die over Sharepoint 2007 – Blogs, Wikis, RSS (ruim 55 minuten) en kort samengevat is mijn eerste reactie: Wauw. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Sharepoint 2007 – Blogs, Wikis, RSS  Tags:

OpenER en LOREnet

 Gepubliceerd door om 06:39  Onderwijs
jun 292006
 

Ik lees bij Willem van Valkenburg over de kick-off van LOREnet 2 die gisteren plaats vond. Doel van dat SURF-project is om “aan te tonden dat toegevoegde waarde van gemeenschappelijke diensten op basis van een netwerk van onderwijsrepositories voor het Nederlandse Hoger Onderwijs meerwaarde hebben”. En bij Scienceguide lees ik over openER, het experiment van de OUNL om “op een laagdrempelige wijze, gratis en via internet, kennis te maken met het hoger onderwijs en leerervaringen op te doen”. In het kader van dit experiment wordt het complete leermateriaal van circa 16 korte cursussen vrij toegankelijk gemaakt via het internet.
Het kan haast geen toeval zijn: één project met hoogwaardige leeropbjecten en één project met de architectuur ter ontsluiting van leerobjecten die op dezelfde dag in het nieuws komen.
Hier ligt een win-win situatie voor het oprapen, het kan toch niet anders dan dat het OpenER-materiaal (ook) via LOREnet te vinden zal zijn en ontsloten zal worden. Toch? Zo’n kans op succes mogen we niet aan ons voorbij laten gaan!