Screenrecording

 Gepubliceerd door om 22:02  Internet
mei 062006
 
“Josh mentions that there are geeky (or hacker) ways to download videos from Youtube.
I use a very simple one. I set my digital video camera on a tripod in front of my LCD screen (resolution 1800 by 1200) and videotape the few rare gems I find there. I learned to do that when I tried to revisit some vlogs I thought were interesting and found they had been removed by Youtube or the person who posted them.”

(bron)

Ehm, deze meneer noemt zichzelf ‘Videographer, Writer, Activist’ en post dit als begin van een bericht naar de ‘videoblogging’-mailinglijst van Yahoo!. Ben benieuwd welke reacties hij zoal krijgt. :D

 Reacties uitgeschakeld voor Screenrecording  Tags:

DAVINDI Plus v.s. Wikipedia

 Gepubliceerd door om 21:06  Onderwijs
mei 062006
 

Of ook wel: Hou betrouwbaar wil jij je metadata?

Nu ik zelf een onderwerp ingebracht heb voor de Masterclass waarbij stelling genomen wordt tegen het feit dat in een Wiki onjuiste informatie kan voorkomen, kan ik het niet laten ook even te wijzen op zo’n goed gecontroleerde, professioneel bijgehouden zoekmachine waar dat beter bij geregeld zou moeten zijn: DAVINDI plus.
Daar kwam terecht ik via mijn referrerlogs, mijn weblog stond er blijkbaar in. Inderdaad, maar hoe, daar gaat dit bericht over. Lees verder….

Flash Video Player plugin test

 Gepubliceerd door om 11:42  Algemeen
mei 062006
 

Dit is een test met de Nucleus plugin voor Flashvideo.
Die maakt het mogelijk door het simpelweg gebruiken van
<%flashvideo(filename.flv)%> een Flashvideo aan mijn bericht toe te voegen.
[update] Ik heb de voorbeelden van de bestanden even van de voorpagina afgehaald, daar nam het wat veel ruimte in. Ze zijn nu alleen zichtbaar in de de volledige weergave van het bericht.

Gebruik externe video’s
De plugin werkt zowel (na een kleine aanpassing) zowel voor bestanden die op mijn server staan als voor externe bestanden. Voor het achterhalen van de te gebruiken urls voor de externe video’s heb ik gebruik gemaakt van het script op Videodownloader (alternative site).
Daarnaast heb ik een kleine wijziging in de standaardplugin toegepast waarbij ik
$fileurl=$CONF[‘MediaURL’].$this->authorid.’/’.$filename;
heb vervangen door
$fileurl=urlencode($filename);
Daardoor zijn ook externe urls mogelijk.

Samenvatting

  • Opnemen van een screenshot voor externe video’s is niet mogelijk zover ik kan zien.
  • Een optie die de code uit de RSS-feed filtert en vervangt door alleen de link zou handig zijn. Want Sharpreader vind al die objectcode niet echt lekker.
  • De downloadlink voor Youtube, zoals gegenereerd door is tijdelijk. Gebruik in combinatie met de eigen player is niet mogelijk
  • Bij sommige FLV-bestanden is het verstandig de juiste afmetingen/verhoudingen in te vullen, dat voorkomt vervorming en slechtere beeldkwaliteit.
  • FLV-bestanden gemaakt met Camtasia vereisen Flash Player versie 8!! Ik merkte dat omdat de ODEO-uitleg in mijn Internet Explorer-browser alleen audio laten horen en geen video.
  • Ik heb de plugin aangepast zodat ik ook Youtube, Google-video en Dailymotion-video met hun eigen player kan toevoegen. Dat heeft bij Youtube en Dailymotion als voordeel dat er ook automatisch een afbeelding getoond wordt.

Lees verder….